Tver – Ozery – Tambov ja Moskovan ruuhkat

Tver, Novgorod…

Unohdin viime postauksessa mainita muutamia seikkoja. Novgrorodin kaupungissa ihmeteltiin poliisien määrää sekä hotellissa olleita tv-yhtiöiden autoja.Telkkarista myöhemmin selvisi, että itse herra Putin oli pitänyt palopuheen Novgorodissa. Tämä selittikin tiukemmat turvatoimet Novgorodin nähtävyyksissä.

Novgrorodista löytyi mielestäni yksi maailman rumimmista rakennuksista mitä on vastaan tullut. Nimittäin Novgorodin teatteri, joka on vielä toiminnassa.

Toinen mieleenpainuva hetki oli kun saavuimme Tveriin.  Se sisälsi pientä säätöä. Ensinnäkin kehätiellä oli massiiviset tietyöt mitkä vaikeutti kovasti suunnistamista uudessa paikassa. Pientä pyörimistä suuntaan jos toiseen. Ei siinä vielä mitään. Hauskinta oli se kun pääsimme hotellille tai luulimme päässeemme niin rakennuksen sisällä meitä oli vastassa kaksi naista pamppuineen. Hetki siinä meni ihmetellessä. Hotelli oli kuitenkin ryssinyt sijaintinsa Googlen karttaan. Hah hah – Google ei tiedäkkään kaikkea. Pienen kyselyn jälkeen koirantaluttaja neuvoi meidät perille. Loppujen lopuksi oltiin vain reilu kilometrin päässä hotellista.

Ajopäivä Tveristä Ryazaan sai matka päivän aikana pieniä muutoksia. Ryaza vaihtui Stupinoon. Johtuen Stupinon majoitus tarjonnasta. Niinpä Stupino vaihtui Ozeryyn siis pääsimme pääteiltä maalaismaisemiin. Ozery on pieni, hiljainen, kaunis kylä joen varrella. Löytyy sota-aiheisia nähtävyyksiä.

Saavuttiin Ozeryn hotellille.

20.4 Ozery – Tambov

Seuraavana aamuna pyyhkäistiin Ozeryn nähtävyyksien ohi ja napattiin pakolliset turistikuvat. Päivän ylin lämpötila ei ollut kuin vaivaiset 3 lämpöastetta. Hiukan epäonnea, kun ollaan osuttu kylmään aaltoon.  Matkan aikana kummasteltiin lumen määrää, tietöitä ja peltoja miten hyvin ne oli hyödynnetty. Tietyömiehiä ja roskien kerääjiä oli iso joukko. Näytti siltä, että ne olivat vankeja.

Tambov:ssa vietin ensimmäisen yön Ajokissa. Johtuen epävarmasta pysäköintipaikasta. Yö oli erittäin antoisa kylmyyden takia. Toistaiseksi pysynyt terveenä.

Lukitsin ovet hyvin sekä pukeuduin kolmeen vaatekertaan. Ajokista löytyi huopia ja tyynyjä. Mikäli punakone olisi tullut sisään niin kaiken varalta oli pippurisumutteen sijaan käden ulottuvilla jauhesammutin.

Kerron seuraavassa postauksessa mm. matkastamme Volgogradiin.

 

 

  1. Aika jännää matkustaa tuolla, jossa ei englannilla pärjää? Aika pelottava tuo maalaus rakennuksen seinässä, tykkejä ym.? Ehkä se lietsoo mahtavuutta. Ja voimalan piiput näyttää kans aika pelottavilta. Mielenkiintoisia kuvia? ja kiitti raportista?

    1. Matkan alussa ajattelin, että varmasti vaikeaa kun ei osata Venäjää. Päin vastoin.. yllättävän hyvin mennyt.. ja asioiden on tapana järjestyä. Juttelin paikallisen bussikuskin kanssa yli tunnin.. elein ja ilmein, piirrettiin bussin kylkeen ja naureskeltiin..

  2. Pahasti heijastuu kirjoittajan pikku-porvallisuus ja kiihko kokoomuslaisuus tekstistä
    mm. Lauseissa ”Putinin palopuhe” Punakone” sekä keskittyminen maan lähinnä ongelmiin kuvissa ja tekstissä. Valitettavaa!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy