Venäjä vai Azerbaidzan?

 

Hou Hou Hou! Jos saadaan 1000 tai enemmän tykkäyksiä 10.2.2017 mennessä, lähtee Pikavuoro katsomaan Formula1 -kisoja joko Sotsiin tai Bakuun eli Azerbaidzaniin.

VOITA LIPUT MATKAMESSUILLE!

Voit osallistua kommentoimalla tämän julkaisun kommentti kenttään tai facebook -sivuillamme ja olet mukana messulippujen arvonnassa. Arvonta suoritetaan 10.1.2017 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Facebook ei ole mukana arvonnassa. Tokihan saat jakaa viestiä eteenpäin, jos siltä tuntuu! Onnea arvontaan!

Sepang

 1. F1 Sotsi. Kauden neljäs kilpailu ja enemmän ongelmia ja arvoituksia talleilla joten draatiikkaa on enemmän. Samoin Venäjä on mielenkiintoinen maa. Eikä tarvitse ylitää kuin yksi raja joka vie aikaa mutta silti vain yksi rajanylitys. Venäjällä kuitenkin riittää nähtävää ja ihmeteltävää. Ainakin blogia seuraan vaikka en mukaan lähtisi.

 2. Morjesta TImo ja tervetuloa mukaan!
  Molemmat ovat ”tuoreita” ratoja Formuloissa, voisipa käydä molemmissa. Ikävästi kuitenkin kisojen välissä lähes 2kk ventta :/

  Pikavuoron kannalta Sotsi on varmasti parempi vaihtoehto. Linja-auton vieminen Azerbaidzaniin ei ole mikään läpihuuto juttu. Toisaalta kaikki haasteet kiinnostaa 🙂

 3. Mielummin ehkä kuitenkin Azerbaidzan kuin Sotsi. Baku toisi jotain uutta.Suomesta on ajettu bussilla Sotsiin jo ainakin kaksi kertaa (v. 2007 ja 2016)/Turun Nevatours. Joten sinne ajaminen busilla ei ole mitään uutta….Azerbaidzaniin meno bussilla Suomesta maitse olisi…..Jos bussia ei saa rajan yli niin ehkä sen voisi jättää Derbentiin ja hankkia jotenkin pikkubussin tai vast. tai yrittää mennä junalla. Deutsche Bahnin mukaan Derbentistä pääsisi Bakuun junalla hätätapauksessa jos auto ei mene yli.

  Jos on Sotsi niin kannattaisi ehkä ajaa mm. Kizlovodskin kautta ja yöpyä ainakin siellä. Sotsista löytyy hotelleja paljon mutta vanha ”tuttu” Helmi on yksi vaihtoehto. Mm. Ville Haapasalon käyttämä hotelli.

  Sotsissa on siis tosisaan käyty bussilla vuonna 2016 (Turun Nevatours) – itse en ollut matkalla koska en saanut lomaa mutta kävin Sotsissa junalla Pietarista (suora juna Pietari-Adler), kestää junalla 36 tuntia. Formularata on Olympiapuistossa ja ihan sen vieressä on Olymnpiasoihtulyhty ja ”tanssivat vedet”-suihkulähdenäytös pimeän tultua. Rata siis sijaitsee Adlerissa (on Sotsin kaupunkia mutta oma paikkansa).

  Molemmat – Sotsi ja Azerbaizan ovat siis hyviä kohteita – mutta itseä kiinnostaisi mahdollisesti enemmän Azerbaidzan. Tosin en pysty mitenkään lupaamaan, että lähtisin. Azerbaidzanista palaisin ehkä takaisin Suomeen junalla – koska en koskaan matkusta lentämällä. Matskalasta pääsee suoraan junalla Pietariin asti.

  Joka tapauksessa – hyvää matkan suunnittelua ja toivottavasti porukka tulee kasaan.

  1. Kiitos oli hyvä info. Nevatours on tuttu yhteistyökumppanimme. Kävin heidän kanssaan läpi tulevaa reittiä ja mahdollisia stoppeja. Pikavuoro on hyvä tapa matkustaa, koska voimme tehdä matkan aikana muutoksia pysähdyspaikkojen sekä majoitusten suhteen.

   Useat tahot kuitenkin väittävät, että linja-auton vieminen Azerbaizaniin puolelle on erittäin vaikeaa. Selvittelyni on vielä työn alla ja en ota vielä kantaa millaiset byrokratian rattaat ovat vastassa. Tuleva Sotsin matka kurvaa aika läheltä rajaa niin tekisi mieli ottaa kaksikerta viisumi Venäjälle sekä viisumi Azerbaizaniin. Käydä kokeilemassa sillä välin, kun porukka tutustuu rajakaupunkiin 🙂 Linja-autoilla on joka rajalla niin eri säännöt kuin taas h-autoilla tai kaksipyöräisillä.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy