Skotlannista – Suomeen via Englanti, Belgia, Alankomaat ja Saksa

 

Edinburghista jatkettiin itärannikkoa alas, aina Yorkiin asti. Miksi ihmeessä Yorkiin? Kotimatkan aikana pikavuorolaisilla, niin kuin kipparilla syntyy ideoita reitin suhteen ja niitä yritetään toteuttaa mahdollisuuksien mukaan. Matkamme eteni Skotlannista Englannin Yorkiin, mikä oli mukavasti lähellä entistä Emmerdalen kuvauspaikkaa sekä lyhyen ajomatkan päässä Hullin satamasta, josta seuraavana iltana matka jatkui yön yli laivalla Belgiaan.

Emmerdalesta tuttu pubi The Woolpack.
IMG_1088
Ennen satamaan ajoa noudettiin pari pikavuorolaista Minin -varasosamyymälästä.
IMG_1392
Sirpa hieroi Tuomaksen hartiat kuntoon.

Belgiassa, Zeebruggen satamassa tuumailtiin seuraavaksi kaupungiksi Berliiniä, koska iso osa meistä ei ollut käynyt siellä. Teoriassa olisi ollut mahdollista ajaa jopa sinne asti, mutta alkumatka takkuili tieliikenteen ja -töiden takia. Lopulta jouduimme hylkäämään Berliini kortin ja valitsimme sen sijaan pienen saksalaiskylän nimeltä Ladbergen.

IMG_1387
Ruuhkaa Saksan moottoritiellä.
IMG_1377
Majoituksemme Ladbergessä.

Hyvin nukutun yön ja mahtavan aamiaisen jälkeen jatkoimme kotimatkaamme.

IMG_1374

Ajoimme ostoksille isoon ostoskeskukseen Lyypekin Citti markettiin, jossa lastasimme Ajokin täyteen kotiinviemisiä. Ostosreissun jälkeen pysähdyimme keskustaan ja otimme pari pitkää Lyypekissä. Samoihin aikoihin saimme puhelinsoiton Finnlines -laivayhtiöltä: Laivassa on tilaa välille Travemunde – Helsinki.

Kotimatka Suomeen lähti siis Saksasta yöllä klo 3.00 ja laivaan sisälle ajoimme 23 jälkeen. Sitä ennen aikaa kulutettiin sataman tiloissa, mitänpä muutenkaan kuin ostoksia tekemällä. Meillä oli edessä 27 tunnin laivamatka, äkkiseltään kuulostaa pitkältä ajalta, mutta sitä se ei kuitenkaan ollut.

 

Pikavuoro on päättynyt, mutta vain hetkeksi!
Pikavuoro on päättynyt, mutta vain hetkeksi!

Haluatko lähteä pikavuorolle?

Minkälaiset ihmiset lähtevät mukaan ja viihtyvät pikavuorolla. Varmasti monia meistä kiehtoo ne lukuisat yllätykset, tietämättömyys ja se mitä tulemme näkemään ja kokemaan. Voisi sanoa lyhyesti extempore ja se hetkessä matkustaminen on jollekin meistä sitä parasta matkailua. Pikavuoro on siis uudenlainen tapa matkustaa, jotain reppureissun ja valmismatkan väliltä.

IMG_1116
Aamuskumpat Vuosaaren satamassa. Tuula ja Krikke ovat olleet mukana melkein jokaisella pikavuorolla.

Pikavuoro ja sen tulevaisuus

Irlannin Pikavuoro oli kaikin puolin onnistunut matka. Itse olin aika kiireinen koko matkan eikä valitettavasti aika ja taito riittänyt reaaliaikaiseen blogin päivittämiseen. Seuraavalle pikavuorolle kytketään päälle tuttu karttaseuranta ja reissutarinoita kirjoittaa joku muu kuin minä 🙂

Aika kiittää blogin lukijoita ja kaikkia mukana olleita -Iso Kiitos! Uusia matkoja julkaistaan lähiaikoina! 

Voitte kommentoida blogiin milloin ja minne seuraavaksi haluaisitte matkustaa? 

 

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy