Video: Yöllisiä tunnelmia arolta

Pikavuoron bussi reistaili keskellä kazakstanilaista aroa. Allekirjoittanut ja Tuomas tallensivat yön tapahtumia.

 1. Hah! Ihan mahtavaa! Hyvä, että vastoinkäymisistä huolimatta mieli on pysynyt korkealla! Toivottavasti olette saaneet Astanassa levättyä tarpeeksi ja bussi saadaan reilaan. Kiitos videoista, niiden kautta saa tottakai vielä enemmän tuntua siitä, millaista siellä oikeasti on. Vaikka kotisohvalta kinkkisten tilanteiden vakavuutta ei välttämättä ymmärrä ihan samalla lailla. Rohkeita olette! Keep up the brilliat work & spirit! =)

 2. Hei kaikki
  Kun nuo kilometrit ovat niin kovasti olleet esillä poimin järjestelmästämme välimatkoja.
  Korostan että nämä ei ole samoja bussin mittarin kanssa koska järjestelmämme päivittää sijaintia 5 minuutin välein, suuntaa antavia kylläkin.

  SALO – VAALIMAA (venäjän raja) 291 KM
  VAALIMAA – PIETARI 201 KM
  PIETARI – MOSKOVA 702 KM
  MOSKOVA – SAMARA 1066 KM
  SAMARA – UFA 471 KM
  UFA – TROITSK (kazastanin raja) 549 KM
  TROITSK – KOSTANAY 219 KM
  KOSTANAY – ASTANA 704 KM
  ————————————————————–
  Yhteensä 4203 km
  En vastaa kirjoitus virheistä paikan nimissä 🙂
  Tieto on manuaalisesti poimittu järjestelmästä perjantai iltana saunaa lämmitellessä, joten sillä vakavuudella tuloksiin 🙂 HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE, ELÄKÄÄ SOVUSSA.

  Jari Leinonen
  Mastercom

  1. Ok! Hyvä kun matka jatkuu…!!! Viikon päästä alkaa olla vinosilmii vastassa..!(Olen rasisti ja kannan vastuun)
   Siitä kun pääsette etelämpään niin kelit paranee ja ei noita polttoaineongelmia ole(toivottavasti)..! P.s .Laita tenua ilmajärjestelmään ettei jäädy..! Se kyrsii kun auto auto ei kulje, (jarrut jäässä) ,mutta moottori käy….!

   Anteeksi että yritän neuvoa…. on vaan omakohtaista kokemusta……hyvää matkaa..!!!
   P.s laittakaa kuvia Kristasta……söpö tyttö….!!

  2. Nojoo , on noi kilsat iha kiva mut ei toi vastaa sitä jos ois kirjotettu vaiks ett on ajettu paikast x paikkaa y , kilsat nii paljo ja fiilikset tämmösset ja silleen ja sit ett täs paikas majotus ja siel tapahtu sitäjatätä ………………. ja sielt lähettii sillojasllo ja matku jatku tälleen ………… taas paikas a paikkaa b ja matka varrel sattu tämmöst ……………..

  3. Moi!

   Kesällä tuli pyörittyä moottoripyörillä näillä kulmilla kolmen eri teamin voimin teemalla: ”From Finland to Pamir Higway and back” Team yksi kävi Mongoliassa asti ja tapasi team kahden kirgisiassa, johon myöhemmin Tadzikistanissa liittyi Iranin ja Turkmenistanin kautta saapunut team kolme. Ajoimme Pamir Higwayn (M41) läpi (maailman toiseksi korkein julkinen tieosuus, korkein kohta AK-Baital pass 4655m).

   Troitskista mekin (team 2) mentiin myöskin Kazakstanin puolelle. Samat teltat ja ”UFO-rakennukset” tuli bongattua Astanassa. Karaghandin ja Balgashin välisellä tieosuudella (M36) osui erittäin voimakas trombi kohdallemme ja ehdimme juuri ja juuri pysähtyä, mutta tuuli oli niin voimakas että jokainen meistä kaatui pyörineen päivineen asfaltille. Samassa rytäkässä edessämme ollut rekka kaatui kyljelleen ja yksi henkilöauto lensi pellolle. Reissu oli kaikin puolin mieleenpainuva. Ensi kesälle jälleen suunnitteilla huimia seikkailuja! Tässä nettisivujen osoite, josta pääse muillekin saman porukan sivuille, joilta löytyy enemmän ja vähemmä EXTREME-mopotarinaa! http://www.juvander.fi/fin2pamir

   Terv.
   -Harri.mopomies-

   1. Moi -Harri.mopomies
    Huh , kaikellaista Hurjalt ja kiinostavan hurjalta kuullostaa teidän tiimien kokemukset 😀
    Tää pikavuoro on ny jotenki jämähtänny : /

 3. Jos ohjaustehostimen pumppu on sökö, vaihto-osa kyllä kulkee nätisti ja nopeasti lentorahtina vaikka Almatyyn tai Kiinan puolelle parissa päivässä. Luulisi Mersun osia löytyvän sieltäkin, O303 on sen verran yleinen alusta.

 4. kandee ne suodattimet eristää (ympäridä tiiviisti) jollain vaikka retkipatjan palasella ainakin suoralta viimalta, sama myös akuille tappelette huomattavasti vähemmän jatkossa asian kanssa…katsokaa myös ilmajarruista vedenerottimet ja kuivarin nesteet ja kunto muuten seuraaksi vetää jarrut lukkoo ja bussi ei liiku enää mihinkään… pakkanen on paholainen jos sen kanssa ei osaa elää

 5. ai niin ja jos oikein järjettömän kylmäksi menee (yli -35) en suosittele koneen sammuttamista vaan antaa käydä lepensä tyhjäkäyntiä (diesel käy olemattoman vähällä polttoaineella tyhjäkäyntiä), kattoo vaan että pakokaasut tuulettuu eikä jää pyörimään kohdalle… muutamat kohdat kandee kattoa ennen kuin paukkuu, huohottimen letkun lämpöeristys (jos jäätyy koneesta tulee öljyt ulos vauhdilla=kone entinen hyvin nopeasti) pakkasnesteet tietysti ja moottoriöljyn määrä kone öljyillä voi ilmetä nopeampaa häviämista kovassa pakkasessa, eli sitä mukaan aina varulta.

  pohjoisessa meillä voi olla -45C itärajalla ja koneet kyllä kestää kun hyvin varovasti lähtee liikkeelle ja muistaa kunnolla käyttää lämpimäksi ennen ajoon lähtöä.

  Hyvää matkaa, ilo lukea blokia!

   1. wow, siinäkö on kuitenkin kasi 🙂 kuulosti niin setran kutoselle vai olisko käynyt niin huonosti tuossa videossa että epäilin jo ettei ole edes kasikone 😉

 6. Ootta te sitkeitä sissejä, hirvitti oikein toi teidän arolle jääminen. Onneksi pääsitte jatkamaan sitten matkaanne. Pärjääkö kaikki siellä kylmyydessä, kun autokin nikottelee? Oletteko pysyneet terveinä?

 7. Onkoha ihmiset huomannu ton edellise eli ” world best contry kaxashtan ” tai jotai ku ei siel on montaa viestii tullu siihe. Muutes tää video on kiva vaiks probleemii oliki ni ei näköjää paniikis oltu ja sitte lopulta onnnex aianki jotenki jutut selkis ja pääsvät jatkaa matkaa

 8. Ihanaa,,,, olette taas liikkeellä. Toivotaan että ilma lämpiää ja teidän reissu vaan paranee. Kyllä olette aika sissejä , itse vaan täällä sohvan päällä lämpimässä voin kirjoittaa ja katsella mielenkiintoista tarinaa ja kuvaa reissusta.

  Onnea seuraavalle etapille.

  terveisin eija ja salo on edelleen kaupunki

 9. Antteks nyt vaa ”eija seppälä ” kärsiskös kysyy mitä meinaat että miten nii ” olette taas liikkeellä” ? Kun tietääksein Astanassa vieläki ovatten. vieläpä maanantaihi asti.

 10. pari vinkkiä-jos haluutte laimentaa bensalla diiseliä-n.5% sekaan tankkiin ja kestää sulana.mut ekan kantsis laittaa tankkiin uimaan h4 ajovalopoltin-johot hyvin kiinni,ja kytkee se parkki linjaan,kun on varmasti hyvin diiselis syväl.kun tankkiin tulee valo!,se jäädy edes 55 asteesssa.mut jos laitatte valon-ÄLKÄÄ LAITTAKO BENSIINIÄ YHTÄÄN-RÄJÄHDYS VAARA!jarrut eivät jäädy,jos ei lämpötila LÄMPENE muutamassa tunnissa äkkiä.Tankates viksu lorautas vähän ekan vanteelle…jos kylmäl raudal rupee jätää heti-ei tule koht putsareista lävi.

 11. Siellähän on kunnon sissiryhmä kasassa! Jatkakaa samaan malliin niin Tero voi kirjoittaa matkasta kirjan josta tulee myyntimenestys. Tsemppiä koko porukalle.

 12. Moi te Suomen Kauniit ja Rohkeat! Toivottavasti matkanne jatkuu taas maanantaina. Ja kiitos videoista ja reissumerkinnöistä. Niitä on tosi hauska katsoa ja lukea- vaikka joskus kyllä hirvittää ne teidän tilanteet. Onneksi olette niistä aina selvinneet.

 13. Merisuolaa froteesukkaan ja saatte lasit näpsäkkäästi jäästä vapaaksi jos ne sisätiloissa jäätyilevät 🙂
  Kiitos, että tarjoatte meille kotisoffalta mukana matkustaville katseltavaa ja luettavaa – tsemiä kaikille ja jaksamista noihin extreme-olosuhteisiin matkallanne kylmästä kohti lämpimämpiä maisemia!

 14. huijui mikä tilanne, enää ei ole niin kademieli 🙂 kerätkää voimia ja eiköhän ne lämpimämmät ilmat ala sieltä pikkuhiljaa tulemaan teidänkin reitille! Pitäkää määränpää mielessä pahimpina hetkinä 🙂

 15. Kiitos kuvista ja matkablogista! Matkan etenemistä olemme seuranneet jännityksellä päivittäin. Toivomme, että vaikeudet ovat takanapäin. Hyvää matkaa kaikille ja voimia Janille toivottavat mamma, pappa, äiti ja Vesa

 16. Kiitoksia kuvista ja selvityksistä. Matkanne on todella mutkistunut. -30 asteen pakkasessa alkaa auto ja matkalaisetkin olla lujilla. Kaikenlaisia poppakonsteja tarvitaan että matkaa voidaan jatkaa. Tässä on nyt tullut roppakaupalla monenlaisia vinkkejä autonhuollosta. Vallitettavaa että meidän olosuhteissa ja nykyisen tekniikan aikana alkaa unohtumaan ne konstit millä auto (diesel) saatiin kulkemaan muinoin kylmissäkin olosuhteissa. Viis-kuuskytluvun autoissa ei ollut kovin paljon vielä hydraulisia ja vielä vähemmän pneumaattisia laitteita jotka ovat arkoja kylmälle, kuten nykyään on laita. Nuori polvi on ulkona senaikaisista konsteista. Onneksi näkyy olevan tietoa ja jakelijoita tälläkin saralla. Vitsi vaan siinä, että kun jotain sattuu, näiltä sivuilta ei sitä apua ensiksi lähdetä etsimään. Itse sensijaan luen vinkit innolla. – On hienoa havaita että apua tosiaan löytyy aina tarvittaessa, itämaillakin.
  – Toivotan kaikille matkalaisille sekä kuskeille pitkää pinnaa, sillä matkahan on vasta noin puolitiessä.
  Seuraan todella suurella mielenkiinnolla kaikkea sitä mitä reissu tuo tullessaan.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy