Voita liput Matkamessuille itsellesi ja ystävällesi

Matkamessut

Matkamessut Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.1.2015

Matkamessut ovat taas ovella! Pikavuoro porskuttaa Afrikassa, mutta onneksi myös kotimaahan saadaan tällä välin lämpimiä tuulia maailmalta. Messuille kokoontuu tänäkin vuonna edustajia yli 80 eri maasta, joten kansainvälinen tunnelma on taattu.

Pikavuoron lukijoilla on nyt mahdollisuus saada ilmaisliput tapahtumaan osallistumalla kilpailuun: kerro meille tämän postauksen kommenteissa vuoden 2015 matkasuunnitelmasi ja olet mukana kolmen lippupaketin arvonnassa! Voit voittaa messulipun itsellesi ja ystävällesi.

Arvonta suoritetaan 14.1.2015. Jätä kommentin yhteydessä sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä mikäli palkinto osuu kohdallesi. Osoite ei näy julkisesti.

Minne sinä aiot matkustaa vuonna 2015?

 1. Maaliskuussa matkustan ehkä Kanarian lämpöön tai Etelä-Eurooppaan keväästä nauttimaan. Marraskuussa olisi tarkoitus lähteä pimeyttä karkuun jonnekin lämpimään, tarkempi kohde on vielä hakusessa

 2. Matkamessut sunnuntaina (en asu pääkaupunkiseudulla).
  Helsinki/GoExpo-messut ja sen jälkeen Tukholma/Vidlmarksmässan (Helsingisä Tukholmaa SIlja Symphonylla)
  Pietari/Venäjä (pääsiäinen)
  Kööpenhamina-Hampuri-WIen-Berliini-Malmö junalla huhti/toukokuussa JUNALLA, ei lentämällä.
  Lieksa, Ruunaa (kesä-heinäkuu)
  Joko Kilpisjärvi tai Saariselkä (heinäkuu)
  Arkangeli/Venäjä (syyskuu)
  ——

  Mah. 2016 tammikuu Oykjamokon (maailman kylmin paikka, Siperiassa).

   1. Niin, rahaa palaa noin 4000 euroa.

    Viime vuonna 2014 kävin autolla/bussilla Aasiassa/Kazakstanissa.
    En ole tehyt elämässäni yhtään lomamatkaa lentämällä. Ikää on 40+
    Kävin kuitenkin 6 eri maassa. Vuonna 2013 kävin 13 eri maassa ilman lentämistä.

    Siperan matka ehkä siirtyy rahoituksen vuoksi vuoteen 2017. Se maksaa yli 3000 euroa. Se on pakko tehdä lentämällä.

 3. Tarkotus olisi lähtä etsimään messuilta uusia tuulia matkustukseen talvikautena 2015. Toivottavasti onni potkaisee ja päästään avopuolison kanssa ihmettelemään maailman menoa messukeskukseen;)

 4. Kesää on mukava odotella ja Espanjan matkaa suunnitella… Andalucia olisi valloitettava ja oliiviviljelmät, sherry-kaupungit nähtävä sekä Gibraltarilla poikettava! Ja mitähän muuta sieltä löytyisi….? : )

 5. Mies lähtee kiertämään Jenkkilää ystävänsä kanssa kesäkuussa. Perheen kanssa lähdemme lämpimään heinäkuussa. Paikka vielä auki…. Elokuussa lähden ystävättären kanssa kahden Bulgariaan!

 6. Vuonna 2015 luvassa ainakin keikkamatkaa Lontooseen, kevätreissua Amsterdamiin ja risteily Pietariin. Suunnitelmissa olisi myös kaukomatka loppuvuodelle, johon matkamessut voisivat tarjota hyvää inspiraatiota kohteen osalta.

 7. Teneriffalle helmikuussa, Norjaan kalareissulle kesäkuussa, kulkuribussilla hyvien kavereiden kanssa, kesällä suomea ristiin rastiin ja syksyllä Mallorcalle 🙂 ja ehkä joulu jossain kaukana. Eipä unohdeta Kuusamoa missä käydään viikonloppuretkiä lasten kanssa.

 8. Maaliskuussa viikoksi jonnekkin, kun vain tietäisi minne. Loppukesällä tai alkusyksyllä Kreikkaan tai Kroatiaan. Meksikossa tai Jamaicalla tekisi mieli käydä, mutta en ole vielä edes selvittänyt milloin niihin kannattaisi suunnata..

 9. Helmikuussa Lontooseen, huhtikuussa Tallinnaan ja kesäkuussa moottoripyörällä Viroon, Latviaan, Puolaan, Itävaltaan ja Unkariin. Loppuvuodesta täytyy varmaan päästä vielä jonnekin.

 10. Talvella mahdollisesti tätiä tapaamaan Lappiin, tarjousristeilyitä varmaankin silloin tällöin, huhtikuussa Roomaan, kesällä ehkä Kreikkaan, haaveissa monta matkaa.

 11. Parin viikon päästä Tallinnan risteily, kevään mittaan muutama kohde kotimaassa ja kenties kesäkuussa Bulgariaan tuttuja tapaamaan. Loppukesän ja syksyn jutut vielä ???

 12. Juuri Lanzarotelta tulleena olisi tarkoitus lähteä ainakin heinäkuussa Turkkiin viikoksi,
  mutta Malta kiinnostaa ja siksi aikomuksena olisi selvitellä mahdollisuuksia mennä
  sinne jossain vaiheessa kevättä/alkukesää… syksystä ei ole vielä mitään suunnitelmia
  talvesta nyt puhumattakaan… yleensä niitä reissuja sitten tulee eteen ihan yhtäkkiä 🙂

 13. Tänä vuonna olisi tarkoitus lähteä ensimmästä kertaa Nepaliin tapamaan mieheni perhettä sekä tutustumaan hänen kotimaahansa. Tämä siis pääsuunnitelma, mutta jos budjetti antaa tilaa, niin lisäksi voisi tehdä pienen reissun Budapestiin 4. vuosipäivänä. 🙂

 14. Afrikan alkuperäiskulttuurit kyllä kiinnostais, mut sinne on niin pitkä matka…tulee kuuma…hiki…moskitot. hyvä kun joku on käynyt siellä mun puolest niin voin vaan kaikessa rauhassa nauttia netti- ja nojatuoli matkailusta : )

 15. Haave ois kilimanjaron valloitus ja sansibarilla löhöily… Mutta, mihin vain lämpöiseen heti kuin mahdollista… Toivottavasti jo helmi-maaliskuussa. Toivoisin matkamessuilta helpotusta tuohon kaipuuseen… Siitä on jo ikuisuus kun viimeksi pääsi edes lentokoneeseen

 16. Matkustan Lefkakselle, mutta käväisen varmaan myös Korfulla. Nyt kevättalven aikana, jos mahdollista, Puerto de la Cruziin, sillä Teide kiehtoo edelleen ja jyhät rosoiset rannikot. Haaveissa myös pikapyrähdys Ateenaan.

 17. Matkustaisin julkisilla ensin niin kauas pohjoiseen kuin mahdollista,
  sitten siitä eteenpäin vaeltaen Norjaan aina jäämerelle asti:-)’
  En tiedä, toteutuuko tämä mutta seikkailulta vaikuttaa

  1. Hyvä idea. Itselläni on ollut vastaava ajatus. Tee niin, että mene ensin Hankoon Suomen eteläisimpään pisteeseen ja lähde siitä junalla/bussilla Karjaalle/Helsinkiin ja sitten vaikka yöjunalla tai jopa yöbusilla Rovaniemelle. Sieltä vaihto joko Kilpisjärven tai Utsjoen bussiin….

   Itsellä on pieni suunnitelma tästä. Tosin Kilpisjärvi on helpompi toteuttaa koska sinne bussi tulee päiväsaikaan ja jatkaa jopa Norjan puolelle. Utsjoelle Nuorgamiin tulee keskellä yötä. Rovaniemeltä menee muuten (tai on aikankin mennyt) kesällä bussi Nordkappiin asti.
   Itse ajattelin ensisijaisesti reittiä Hanko-Kilpisjärvi. Ylen elävästä arkistosta löytyy 1980-luvun filmi jossa pikkupoika matkustaa halki Suomen Helsingistä Kilpisjärvin. Muistaakseni ”Matka halki Suomen”.

   Suomessa matkustamisen huono puoli on se, että on aika kallista ja jos ei ole autoa niin aika moneen paikkaan on vaikea päästä. Loppumatka täytyy mennä taksilla jos ei jaksa vaeltaa 20-30 km majapaikkaan.

 18. Minä kuulin että me mennään kesällä Wieniin.
  Olis kiva vähän selvitellä messuilla mitä kannattaa köydä katsomassa
  Mikö aika olis paras lentää jne jne.

 19. Ihana vuosi 2015 tulossa! Maalis-huhtikuussa Hongkongin kautta Filippiineille ja Balille surffaamaan. Kesäkuussa Roomaan ensimmäistä kertaa. Elokuussa ehkä vielä Unkariin, Sziget festivaaleille 🙂

 20. Lähdemme huhtikuussa mieheni kanssa häämatkalle Pohjois-Kyprokselle. Naimisissa olemme olleet jo yli kaksi vuotta mutta onnistui sitten viimein varata häämatkakin. Toivotaan että tämän matkan myötä isäntäkin onnistuisi matkailusta.

 21. Viikonloppuna Matkamessuille, maalis-huhtikuussa 2-3 viikkoa Espanjan keski- ja kaakkoisosaan Paradoreja kiertelemään. Kaiken aikaa äkkilähtöjen ja tarjousten kyttäystä, pikaiset lähdöt sopivat eläkeläisen aikatauluun ja budjettiin 🙂

 22. Tarkoitus olisi viedä tyttäreni New York:iin kesän alussa. Lupasin sen 13v synttärilahjaksi eli viime vuonna mutta loukkasin selkäni ja matkaa on siirretty vuodella. Vinkkejä matkaan kaivataan kovasti.

 23. Tämä vuosi on suunniteltu matkustusta varten – olen vuorotteluvapaalla. Pari kylpyläreissua (Tallinna ja Haapsalu) , toukokuussa 2 viikkoa Haniassa, juhannuksen jälkeen viikko Hersonissoksessa, ensi viikko Ylläksellä ja haaveena ruskamatka myös Lappiin. Katsotan sitten, mitä muuta vapaaseen mahtuisi …

 24. Luulen, että tämä vuosi menee vaan nettimatkailuun… Se ei maksa mitään. Berliiniin tietysti pitkäksi viikonopuksi ja ehkäpä pääsiäisenä. Ensi talvena tarkoitus lähteä Vietnamiin.

 25. Tällä hetkellä ei ole mitään varmaa vielä, mutta suunnitteilla olisi keväällä Prahaan tai Lontooseen, syksymmällä joko risteilylle tai Amsterdamiin. 🙂

 26. Helmikuussa Brasilian yhdistelmämatka fortaleza-rio de janeiro, idea tuli viime matkamessuilta 🙂 syksyllä dubaihin ja vielä joku reissu tälle vuodelle olisi tarkoitus keksiä, matkamessut voisi olla oiva apu tähänkin ongelmaan 🙂

 27. Kausi avattu, eilen Messilässä, ensi kuussa Sallan tulipalopakkasiin… no, perjantaina Matkailumessuille, ehkä sieltä saa jonkun ahaaelämyksen paikkaan joka ei ole niin tuttu…

 28. Matkustan huhtikuussa Aasiaan vierailemaan ja katselemaan kulttuuria, ihmisiä ja yleistä ilmapiiriä sekä elämää. Tavoitteena olisi olla kuukausi tai puolitoista, ja vielä aprikoin lentäisinkö vai menisinkö junalla. 🙂

 29. Maaliskuussa Kuubaan, kesällä pysymme Suomessa, ja syksyllä ehkäpä Tansaniaan tapaamaan nuorimmaistamme (Njombeen). Oli tansanialainen liikenne juur kuin tuossa blogissa kuvattiin. Dar es Salamista Mikumin kautta Iringaan ja sieltä Njombeen ja Njombesta Mbeyaan. Onneksi hyvä taksi ja luotettava kuski.

 30. Helmikuusta yksi viikko tulee vietettyä Monterosassa, Italiassa – vuoden ”pakollinen” laskettelureissu siis vuorossa.
  Maaliskuun lopulla on puolestaan lähtö Englantiin interreilaamaan noin kolmeksi viikoksi.
  Elokuussa alkaa hieman pidempi reissu… Matka eteläisen pallonpuoliskon ympäri tulee käsittämään viisi maanosaa ja lukuisia eksoottisia maita. Takaisin vuoden 2016 puolella.

 31. Jonnekin Karibialle olis erittääin mukava lähteä, mutta tälleen opiskelijana pitää varmaan tyytyä Yyterin dyyneihin ;D. Norjaan tulee kyllä ehkä laskettelureissu sentään tehtyä.

 32. Islantiin ollaan menossa huhtikuussa ja ajatuksena olisi viettää ensi talvi jossain lämpimässä. Pari viikkoa koko perheen kesken (siskot ja mummot mukaanluettuna) Thaimaassa tais Karibialla tai jossain muualla missä takuuvarmana aurinko! <3

 33. Helmikuun lopulla Thaimaahan kahdeksi viikoksi, eli lento Phuketiin, ja parin päivän jälkeen botskilla kohti Lannan saarta – ja saarella eri rannoilla majailua.

 34. Vuonna 2015 aijon matkustaa yhtä spontaanisti kuin vuonna 2014.
  Olen matkailualan opiskelija, joten mahdollisuudet lähteä Ruotsia tai Tallinnaa pidemmälle, ovat erittäin pienet. Tästä syystä mottoni on myös tänäkin vuonna, että mikäli minulle tulee mahdollisuus lähteä naapurimaitamme pidemmälle, haluan käyttää sen, sillä henkilönä minä rakastan matkailua. Tässä asianyhteydessä ”rakastan” tulee kirjoittaa isolla.
  Suurin unelmani vuonna 2015 on päästä matkustamaan ensisijaisesti Brasiliaan, mutta lyhyt reissu esimerkiksi Prahaan olisi vaihtoehto.

 35. Menen syntymäpäivämatkalle Thaimaahan noin kolmeksi viikoksi helmikuun puolivälissä. Perinteinen
  synttäri-illallinen Bayoke sky:n ravintolassa 76 kerroksessa.

 36. kovasti suunnitellaan, mutta ei ole vielä päätetty. Vaihtoehtoina Kanaria talvella, keväällä Nizza tai Amsterdam ja syksyllä jonnekin lämpimään. Kesällä Gdanskiin tai Hampuriin,

 37. La 17.1 Jyväskylä-Helsinki ja Su 18.1.2015 Klo 6.05 lähtö Malagaan. Sieltä auton vuokraus ja Calahondaan.Gipraltarilla tietty pitää käydä ym, kohteet aluella. Takasin Helsinkiin sun 25.1. Sitten vk 16 Tallinnaan pariksi päiväksi. Siinä alku vuoden ohjelmaa

 38. Haaveissa olisi viedä kummipoikani ulkomaille, Barcelona tai Berliini kiehtovat. Uusi-Seelanti olis huippu kohde myös! Opiskelijana budjetti vaan ei ole vielä karttunut.

 39. Maaliskuussa jonnekin aurinkoon tekee mieli. Varmaankin tämä tarkoittaa Kanarian saaria, koska viikossa ei juuri pitemmälle ehdi. Mutta hyvä niinkin. Ja kesällä sitten ystävän kanssa viikoksi vuokrataan mökki Suomesta jostakin järven rannalta. Luksusta, sillä eivät nämä ole minulle itsestään selviä asioita!

 40. Nizzaan kun purkki on syksyllä saatu peiteltyä, tai sitten vieläkin lämpimönpään vaikkapa Kroatiaan. Jotakin siten kun kesäkausi on ohi, 50-kriisiä taltuttamaan 😉

 41. Hiihtolomalla, siis pojan, olisi tarkoitus jenkkilässä käydä. New Yorkiin ja siiten junalla rengasmatka Montrealin ja Toronton kautta takaisin. Näkee paluumatkalla Niagarankin.

 42. Olemme miettineet jos lähdettäis autolla kiertämään Eurooppaa.
  Piyäis vähän tutustua matkatoimistojen vaihtoehtoihin. Esim. Jos menis laivalla Ruotsiin ja siitä jatkettais matkaa.
  Toinen vaihtoehto olis mennä rahtilaivalla Saksaan ja siitä eteenpäin…
  Tekeeköhän mikään toimisto tällaisesta ns. Vamismatkaa? Paljon on selvitettävää.

 43. Varmana reissuna on ainakin pidennetty viikonloppu Kööpenhaminassa, ja syksyllä olisi suunnitelmissä lähteä Ausseihin tai Uuteen-Seelantiin tai sitten muuttaa jonnekkin päin Eurooppaa.

 44. Helmikuussa Egyptiin uuden miesystäväni kanssa – pelottaa… Mutta mikäli tulikoe onnistuu sitten samassa seurassa Madridiin pääsiäiseksi: kevät, rakkaus ja ihana espanjan kieli… La vida loca!!!

 45. Viikko 5 Playa del Ingles, kesäkuussa moottoripyörällä 3-4 viikkoa jossain Etelä-Euroopassa, mahd. Kroatia – Italia tai vaihtoehtona Pyreneitten niemimaa. Syksyllä Lappiin ruskamatka.

 46. Matkamessuilta matka alkaa kohti vuoden 2015 seikkailuja…..
  Suunitelmissa ottaa irtiotto syksyllä ja nokka kohti uusia maita ja mantereita.. tarkkaa suunnitelmaa ei vielä ole valmiina mutta kun hypää koneeseen ja suunta itään ja sieltä kohti etelää, niin voi löytää itsensa Australiasta ja Uudesta-Seelannista….
  .. ja kiirettä paluulle ei ole, jos elo matkalla miellyttää..

 47. Maaliskuussa teemme pääasiassa Malesian kiertomatkaa. Singaporen kautta Langkawille, sitten Borneon Sandakaniin bongailemaan eläimiä. Seuraavaksi tarkoitus valloittaa Kinabalun vuori ja rentoutua sitten Kota Kinabalussa ennen kuin palaamme Hong Kongin kautta takaisin kotimaahan.

  Kinabalu-vuoren valloitus ehkä se mitä eniten odotan, osin kauhulla, mutta toiveekkaana, että onnistuu 🙂

 48. Tammikuussa Matkamessuille katselemaan uusia kohteita kesää varten.
  Helmikuussa talvilomalla viikoksi Tallinnaan kokemaan kulttuuria ja rentoutumaan ja syömään edullisesti kylpyläreissulla.
  Kesäloma aika vielä päättämättä,mutta haaveissa olisi joko Egypti tai Karibia.

 49. Matkamessulle mennään viikonloppuna ja sitten tarkoitus olisi mennä Berliiniin tänä vuonna ainakin. Mutta todennäköisesti myös joko Italiaan tai Portugaliin ja varmaankin Tallinnaan.

 50. Jos helmikuussa Dubaihin ja sitten viimeistä loppuvuodesta Australian kierros, jäi vuonna 2014 matkat kokonaan matkustamatta. Oli remonttia ja muuta ikävää. 🙂

 51. Helmikuussa vietän viikon ystävieni huvilalla Torreviejassa Espanjassa. Toukokuussa kotimaanmatkailua pohjoisessa. Kesäkuussa Vilnaan ja heinäkuussa Turkkiin. Syksymmällä uudelleen Torreviejaan.

 52. Maaliskuussa risteilylle Itämerelle (puolison kanssa), toukokuussa kahdeksi viikoksi Kreetalle (kaveripiirin kanssa), kesälomalla Lappiin – ehkä Norjaan saakka (mukaan puoliso ja aikuinen/aikuiset lapsi/lapset). Jos vielä toiveita saa esittää niin joulutoreille Berliiniin loppuvuonna jollain kokoonpanolla.

 53. Matka Thaimaahan vaimon ja kahden lapsen kanssa. Ainoa järkevä mahdollisuus lähteä on vanhempainvapaan aikaan. Tämä syö budjettia, mutta mahdollistaa vapaamman ajankohdan lähteä.

 54. Viikonloppuna matkustetaan Espooseen ja Helsinkiin 😉 toivottavasti siis Matkamessuille ja kuun lopulla odottaa matka Tukholmaan. Pääsiäisen aikaan olisi tarkoitus matkustaa Lappiin, elämäni ensimmäistä kertaa ja kesän matkasuunnitelmiin kuuluu matka Kreikkaan ♥ mihin sinne on vielä vähän vaiheessa mutta jonnekin.Toivottavasti saa säästöön vielä jotain että pystyisi syksyllä ennen ilmojen kylmenemistä matkustamaan Tallinnaan tai Tukholmaan.
  Viikonloppukohteet tälle vuodelle ovat Seinäjoki,Lappeenranta ja Suomussalmi.
  Matkailu on ihanaa aikaa. Sen suunnittelu on puolet siitä ja siksi Matkamessut ovat IN, niissä saa inspiraation ja ehkä plakkarriin uuden kohteen ja kohteen valintaan voi suuresti vaikuttaa ensikohtaaminen Messuhenkilökunnan joka esittelee kohdetta, ei siis ole yhdentekevää kuka siellä ständillä seisoo 🙂
  Ihania matkoja kaikille ♥ Nita♥
  Ps. Pikavuoro koukutti kerrasta 4:jän vuoden tarinoissa meneekin mukavasti osapäivävapaa ja muutama päivä

 55. Tarkoitus on mennä muutamaksi päiväksi Berliiniin, jossa käydään katsomassa muutama näyttely ja pari museota. Siittä siirrymme Spandauhun ja siittä Luftwaffen museoon Gatowin lentokentälle.
  Jos raha ja aika riittää käymme junamatkalla jossain muualla Berliinistä. Yksi mikä kiinnostaisi on Ostseeblick. Omatoimimatkailua siis.

 56. Ainakin kesällä Itävallan Tirolin Alpeille. Jos mahdollista.
  Ja keväällä Kyproksen Pafokseen.
  Ja jos mahdollista, pitkästä aikaa myös Rhodokselle Pefkosin kylään 😉

 57. Taitaa jäädä matkat kotimaan rajojen sisäpuolelle, mutta ihan hyvä tutustua paremmin näihin ”omiin nurkkiinkin” aina välillä. Ulkomaille sitten toivottavasti taas seuraavana vuonna.

 58. Tarkoitus on lähteä huhtikuussa Pietariin. Sinne ei ole nyt mitään tunkua ja hinnat ovat halventuneet. Mukaan lähtee lukioaikaisia kavereita samasta venäjänkielenryhmästä. Odotamme kulttuuriseikkailua äiti Venäjällä.

 59. Seinäjoelle Duutsoneitten Activity Parkkiin lasten kanssa tammi-helmikuussa. Lisäksi muita pieniä yhden-kahden yön seikkailuja kotimaassa vuoden aikana. Toivottavasti kesällä Kreikkaan tai ainakin sitten jotain vaihtoehtoista.

 60. Tammikuussa Sappeelle, helmikuussa Tallinnaan, maaliskuussa Tahkolle ja Ylläkselle/Äkäslompoloon laskettelemaan ja nauttimaan Suomen talvesta, syyskuussa sitten 2 viikkoa lämmittelen Alanyassa. 🙂

 61. Perheemme menee risteilylle Tukholmaan tai Tallinnaan. Kevättalvella olisi kiva päästä Lapin lomalle. Kesällä menemme ehkä Keski-Eurooppaan vuoristomaisemia ihailemaan tai syksyn synkkyyttä pakoon Etelä-Euroopan auringon alle.

 62. Tälle vuodelle ei ole vielä sen suurempia suunnitelmia, kuin lähteä kesällä Viroon pärnuhun viikoksi. Matkakuumetta on kuitenkin huimasti ja ajatukset vaeltavat jossain vielä etelämmässä. Matkamessut voisi avata tälle himoreissaajalle ovia. 😉

 63. Tämän vuoden kaukomatkat tulevat suuntautumaan Koreaan ja Japaniin, todennäköisesti myös Australiaan. Lisäksi aion tehdä muutaman pienen kaupunkireissun joista ensimmäinen suuntautuu Köpikseen ensi kuussa. Kaikkiin reissuihin saisi messuilta kivasti vinkkejä 🙂

 64. Yllätysmatka on kuulemma tulossa maaliskuussa. Kohdetta en itse vielä tiedä 🙂 Ja kesällä luultavasti sukureissulle Kreikkaan ja mahdollisesti Turkkiin oman perheen kanssa myös (riippuu rahatilanteesta)

 65. Jos vaan ei tule yllättäviä ylimääräisiä menoja, niin USA:han aion mennä, johonkin uuteen kohteeseen. Siellä ”Lännellä” riittää näkemistä ja kokemista.

 66. Turkkiin Alanyaan huhtikuun lopulla, vastaanottamaan kevät. Vielä ei ole turistiseseonki. Nauttimaan hyvästä ruuasta ja lämpöisestä ilmasta. Tänä vuonna 17 vuotiaan tyttären kanssa.

 67. Matkustan tällä viikolla Leville laskettelulomalle viikoksi. Loppukesästä odottaa New Yorkin matka ystävän kanssa ja kesällä moottoripyöräretki jonnekin päin Suomea. Mitäköhän sitä vielä keksiikään.

 68. Tavoitteena matkustaa jonnekkin eksoottiseen paikkaan, jossa ei turismi ole päässyt valloilleen. Aasiassa monia mielenkiintoisia kohteita, ehkäpä sinne sitten. Joka tapauksessa joulu ja uusi vuosi vietetään kaukana Suomesta!

 69. Lähdemme 2.2.2015 Tansaniaan kolmen viikon matkalle tyttären perheen luo. Samalla käymme safarilla ja Sansibarin saarella. Olimme viime talvena myös 3 viikkoa Tansaniassa, eksoottista niinkuin muuallakin Afrikassa!

 70. Helmikuussa valloitamme hyvän ystäväni kanssa Vietnamin! Hotelli sijaitsee Phan Thietissä, mutta sitähän ei tiedä, missä piipahtaa päivän parin reissuilla! 😉

 71. Kahden viikon päästä Berliiniin, toukokuun alussa Sloveniaan, kesälomalla vakioreissu Baltiaan, syyskuussa Belgradiin, marraskuussa Intiaan ja toivottavasti vielä joulutorireissu johonkin kivaan paikkaan, esim. Lyoniin.

 72. Olen käynyt jo useita vuosia kerran kuussa Tallinnassa – jatkuu edelleen – ja pari-kolme kertaa vuodessa Tukholmassa. Tämä vuonna taas asuntoja katsastamaan Espanjaan, Turkkiin ja Thaimaahan. Sitten pitäis myös matkustella.

 73. Häämatkalle olisimme lähdössä. Kiinnostaa Islanti ja Keski-Eurooppa. Vielä ei olla päätetty, Matkamessuille tulisimme hakemaan inspiraatiota ja hyviä tarjouksia.