Volgograd, Venäjä

Volgograd ent. Stalingrad

Pidimme kahden yön stopin Volgogradissa, tämä oli yksi matkan kohokohdista nähtävyyksien suhteen. Kaupunki kiehtoo vahvasti historiansa takia. Kaupungissa käytiin toisen maailman sodan aikana verinen Stalingradin taistelu, jossa kaupunki tuhotui täysin ja taisteluissa kaatui jopa 1,5 milj. ihmistä.

Ehdottomasti Volgogradin kaksi pääkohdetta missä kannattaa käydä on Panorama -museoa ja Äiti Venäjä -monumentti.

Museon ylimmässä kerroksessa 360 asteen panorama. Hienoa käsityötä.

 

Volgogradin yksi asemista. Asemilla oli lukuisia vartioita sekä poliiseja, niitä näkyi myös nähtävyyksillä. Koin oloni turvalliseksi liikkuessani kaupungilla. Ovatkohan turvatoimet tiukentuneet vuoden 2013 itsemurha pommi-iskujen jälkeen.

Äiti Venäjä -monumentti on lähes yhtä korkea kuin New Yorkin Vapaudenpatsas ja korkeampi kuin meidän Olympiastadion torni.

 

 

 

Olemme nauttineet matkan varrella hyvistä hotelleista. Keskiarvolta majoituksiin on mennyt noin 20 euroa/nuppi. Kuvassa Pikavuorolaisia sekä respan työntekijä. Hänestä taisi tulla fanimme kun kerroimme matkoistamme.
Seinilllä kaatuneiden sotilaiden nimet.

Meillä kaikilla on omat kiinnostuksen kohteemme kun reissaamme Maailmalla. Itseäni kiinnostaa ajoneuvot. Ylläri pylläri.

Löysin samalla alustalla olevan Mersun kuin Ajokki. Kuski ei osannut sanaakaan englantia. Silti löytyi yhteinen kieli. Kirjoitettiin bussin kylkeen kuvia ja asoita. Keskustelun aikana selvisi, että paperikiekko mikä on Ajokissakin oli tuottanut hänelle ongelmia. Niin hänen bussiin oli vaihdettu digitaalinen ajopiirturi.
Hän sanoi minulle one million kilometers NO PROBLEM, vastasin hänelle two million kilometers SMALL PROBLEMS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uudet matkat

Pikavuoro Itäblokin maihin 2.9.2017 – 19.9.2017 Hinta 440 euroa. (mm. Liettua, Valko-Venäjä, Ukraina, Moldova, Romania)

Pikavuoro Ex-Jugoslavian maihin 20.9 – 6.10.2017 Hinta 440 euroa. (mm. Serbia, Kosovo, Makedonia, Kreikka, Albania, Montenegro, Bosnia-Hertsegovina)

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy