Vuosista ja kujeista

Iloa Balin taivaalla vuodenvaihteessa
Iloa Balin taivaalla

1.1.2012.

Uusi vuosi näyttää päivämäärän muodossa hassulta. Sen kirjoittaminen tuntuu ensimmäisellä kerralla kovin oudolta.

365 päivää sitten istuin espoolaisyksiön ruokailuryhmän ääressä ja vietin laatuaikaa äärimmäisen lihaisan pizzan parissa. Ympärillä hääri varsin mielenkiintoinen parivaljakko. Poika luki ääneen satunnaisia säkeitä satunnaisesta kirjasta tytön hämmästellessä internetin käyttäjien puutteellisia käytöstapoja. Ulkonäön puolesta nuo kaksi olisivat hyvinkin voineet olla sisaruksia. Identtisiä piirteitä löytyi niin käytöksestä, pukeutumisesta kuin hiusmallistakin.

Jonkinlaista edistystä, tai ainakin muutosta, tuntuu vuoden aikana tapahtuneen. Niittykumpu on vaihtunut Sanuriin, Espoo Baliin ja Suomi Indonesiaan. Pakkanen lämpöön ja sekava puheensorina sirkkojen siritykseen.

Paljon on silti pysynyt ennallaan. Balin yö on varmasti yhtä pimeä kuin pääkaupunkiseudullakin ja edellisillan juhlamenot tuntuvat kehossa samanlaisena levottomuutena kuin Espoossa edellisvuonna. Raitapaitaiselle parivaljakolle on tällä erää vaikea löytää täysin osuvaa vastinetta, mutta, mikä tärkeintä, hyvien ihmisten ympäröimänä koen olevani jälleen. Tai pikemminkin edelleen.

Uusi vuosi seremonioineen tuntuu kerta toisensa jälkeen tuovan mukanaan tukuittain uusia asioita. Todellisuudessa aika kuluu kuitenkin jatkumona, ei niinkään kalenterivuoden pituisissa sykleissä. Tämän päivän ilonaiheet, haasteet, mahdollisuudet ja uhat ovat hyvin pitkälti samoja kuin eilenkin. Vaikka nyt eri vuotta eletäänkin.

Ajokki auringonlaskussa
Koska hyvät asiat kantavat vuodesta toiseen

Esimerkki selventänee tätä abstraktitason ajatusta:

Vuonna 2011 Pikavuoro taittoi mahdottomalta kuulostaneen matkan Suomesta Bangkokiin ja pienen tauon jälkeen matka jatkui aina Balille asti.

Vuonna 2012 Pikavuoro taittaa mahdottomalta kuulostavan matkan Balilta Melbourneen ja pienen tauon jälkeen matka jatkuu aina Amerikkaan asti.

Uusi vuosi, mukauudet kujeet.

The end of the year always feels like a grand closing of everything old and grand opening of everything new. Instead, I believe that the New Year actually does not come with that many brand new things.

Good people, good things and goodness in general that existed on December 31st are likely to exist on January 1st, as well. To make this more concrete, here is a simple example:

In 2011, Pikavuoro traveled from Helsinki to Bangkok and, after a short break, all the way to Bali.

In 2012, Pikavuoro will travel from Bali to Melbourne and, after a short break, all the way to America.

Pretty simple, isn’t it?

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy