Alkava pimeä vuodenaika ja ne suunnitelmat

 

Elokuu tuli ja meni ollen pikavuorokuulumisten suhteen jonkinlaista suvantoaikaa. Tyynet vedet eivät kuitenkaan tarkoita aina sitä, että myös pinnan alla olisi tyyntä. Pieni tilannepäivitys lienee siis alkusyksyn kunniaksi paikallaan.

Pikavuoron ajopeli Ajokki Royal on siis edelleen Melakassa Malesiassa odottamassa uusia seikkailuja. Laivaan se ei tänä syksynä päässyt, joten manner ei tule vuoden 2013 aikana kyseisen bussin osalta vaihtumaan. Auto pysyy siis toistaiseksi Aasiassa.

 

Ilta Aasiassa.
Eräs ilta Aasiassa.

Ajokkia ei kuitenkaan ole hylätty. Niitä kuuluisia suunnitelmia laaditaan edelleen, mutta ehkäpä vähän vähemmän kuumeisesti kuin vielä muutama kuukausi takaperin. Pikavuorokippari Jani Laineen vakaumus on edelleen vahva, eikä pyyhe suinkaan ole lentänyt kehään. Uusia, parempia ja edullisempia laivausmahdollisuuksia ja -reittejä etsitään aktiivisesti, sillä juuri merikuljetus uudelle mantereellehan matkan jatkumisen pääeste tällä hetkellä käytännössä on..

Sen sijaan varmuudella Ajokki tulee seuraavan kerran liikkumaan nykyiseltä sijaltaan viimeistään keväällä 2014. Tällöin nimittäin auton viisumi Malesiassa päättyy ja sitä on siirrettävä. Jonkinlaista pienpikavuoroilua saattaa siis olla tiedossa ainakin tuolloin.

 

Tietä.
Tietä toisaalla.

Vaikka tänä syksynä ei Uuden maailman maanteitä päästykään koluamaan, tuntuu veri kaikesta huolimatta vetävän aktiivipikavuorolaisia tielle. Jonkinlaiseksi korvikkeeksi olen kuullut alustavasti suunniteltavan pientä pikavuorohenkistä kierrosta Vanhalla mantereella, jo alkavan syksyn aikana. Mutta tästä mahdollisesti lisää myöhemmin.

Ja ennen kuin kysytte – ei, mainittu kierros ei kohdistu Benelux-maihin. Se on eri matka se.

 

Teksti ja kuvat: Tomi Tölli

 

  1. Tuskin sitä tyystin haudattu on. Käsitykseni mukaan tahtotila Ajokin Amerikkaan viemiseen on yhä kova, ja uskoakseni aikaisin ajankohta jolloin bussi saattaisi Amerikan mantereella olla on loppukevät 2014.

    Mutta tämä toki on osaltani vain spekulaatiota ja yleistä päättelyä. Parhaan tiedon saa kippari Jani Laineelta: pikavuorobangkokiin (at) gmail.com.

  2. Hienoa, jos jonkinlainen Pikavuoro-matka on kuitenkin hankaluuksista huolimatta toteutumassa. Toivottavasti pääsette tien päälle ja me muut jälleen antoisalle nojatuolimatkalle.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy