Pikavuoro Burmaan?

 

Pikavuoro Burmaan? Kyllä, pikavuoro Burmaan.

Ainakin tätä mieltä on pikavuorokippari Jani Laine, joka tuoreimpien saatujen tietojen mukaan suunnittelee linja-automatkaa tähän perin pitkään suljettuna olleeseen ja sotilasjuntan hallitsemaan, nykyään Myanmar-nimellä tunnettuun Kaakkois-Aasian maahan. Vapaasti kipparia lainatakseni: ”Ne Burman tiet ovat todella surkeat ja maa on kaikin puolin Thaimaata ainakin 50 vuotta jäljessä. Tästä tulee hieno reissu!”

Kulkuvälineenä tällä matkalla toimisi tietenkin Ajokki Royal. Paperi- ja lupa-asiat näyttävät tiettävästi tällä hetkellä Aasian päässä erittäin lupaavilta. Myanmarkin avautuu, pikku hiljaa. Vielä muutamia vuosia sitten tällainen matka ei varmaankaan olisi ollut edes teoriassa mahdollinen.

 

Ajokki palmujen katveessa.
Ajokki palmujen katveessa.

Alustavien suunnitelmien mukaan matka ajoittuisi vuoden 2014 alkuun. Reissu starttaisi Thaimaasta tammikuun aikana ja Myanmarin raja ylitettäisiin pohjosessa Thaimaassa helmikuun alussa. Vielä tässä vaiheessa määrittelemättömän Myanmarissa vietetyn ajan jälkeen auto olisi tarkoitus ajaa Thaimaan kautta takaisin Malesiaan, jossa se tällä hetkelläkin on. Matkan viralliseksi päätepisteeksi on suunniteltu Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin kupeessa maaliskuun puolen välin jälkeen pidettäviä Formula 1 -kilpailuja.

Kuten pikavuoroympyröissä aina, lienevät muutokset myös nyt mahdollisia, jopa todennäköisiä. Suunnitelmat ovat luonnollisesti toistaiseksi alustavia ja tulevat tarkentumaan syksyn edetessä. Lupaavaa kuitenkin on, että ainakin viranomaisasiat auton osalta vaikuttavat olevan järjestettävissä ja Burmassa kyytiin saataisiin myös paikallinen opas kohtuukustannuksin.

Vinkit ja ehdotukset Myanmarin näkemisen arvoisista paikoista ja kiinnostavista ajoreiteistä ovat erittäin tervetulleita!

Lisätietoja matkasta antaa kippari Jani laine osoitteissa pikavuorobangkokiin@gmail.com ja jani@salontilausmatkat.fi.

 

Teksti: Tomi Tölli
Kuva: Jani Laine

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy