Kalle Jokinen on Rantapallon uusi pikavuororeportteri

Helsinkiläinen Kalle Jokinen on Rantapallon uusi pikavuororeportteri. Ikimuistoisia tilanteita ja outoja sattumuksia on takuulla luvassa, kun Kalle marraskuussa hyppää muistilehtiöineen Jani Laineen ohjastaman Ajokki Royalin kyytiin Thaimaan Pattayalla. Kalle raportoi Rantapallon lukijoille matkan etenemistä Malesian, Singaporen ja Indonesian kautta Australiaan.

Työ, joka ei tunnu työltä

Siviilissä Kalle on 22-vuotias viestinnän opiskelija Helsingin yliopistossa. Nuoren miehen vapaa-aika kuluu pelaten jalkapalloa Gnistan Ogelissa ja viettäen laatuaikaa ystävien kanssa. Innokkaan reissaajan matkasuunnitelmia rajoittaa vain opiskelijabudjetti.

– Reissauskeinot keksitään kyllä aina, kuten pikavuororeportteripesti todistaa!

Viime kuukaudet Kalle on viettänyt kesätoimittajana Rantapallossa. Alkuperäinen suunnitelma oli jatkaa kesän jälkeen opintoja ja suunnata ensi kevääksi vaihtoon Australiaan, mutta kun ajatuksen siemen oli istutettu nuorukaisen päähän, muuttuivat opiskeluvaihtosuunnitelmat hulvattomaksi bussimatkaksi maailman toiselle laidalle.

Kirjoittamista, matkailua ja valokuvausta rakastavalle Kallelle pikavuoropesti on unelmaduuni, jossa hän pääsee yhdistämään kaikki tärkeimmät harrastuksensa. Futistakin hän toivoo ehtivänsä pelata.

– Pikavuororeportterina olen tietysti töissä, mutta luulen, ettei työnteko Ajokki Royalin matkassa aina tule tuntumaan työltä.

Uusia kohteita ja erilaisia kulttuureja

Pikavuoron kohteiden joukossa on Kallelle useita uusia paikkoja, jotka ovat pitkään olleet miehen haaveissa. Reportterin ajatuksissa siintävätkin jo surffaus Sydneyn Bondi Beachilla ja uusi vuosi Balilla.

Pitkä bussimatka vieraiden ihmisten kanssa ei nuorta miestä pelota – vaikka kulkupeli onkin häntä vuoden vanhempi.

– Luotan Ajokin vakuuttaviin suorituksiin ja Janin ammattitaitoon. Reissusta tulee varmasti mielenkiintoinen ja toivottavasti myös kasvattava.

Jalkapalloporukoiden kanssa Kalle on aiemmin tehnyt bussireissuja Hollantiin ja Skotlantiin. Niiden menosta ja meiningistä selvittyään pikavuororeportteri on valmis nousemaan Ajokin kyytiin.

– Odotan tapaavani hienoja uusia ihmisiä. Bussissa tutustumme varmasti hyvin tiiviin yhdessäolon myötä. Toisaalta omaa aikaa voi ottaa vaikka iskemällä kuulokkeet korville.

Matkavinkit tervetulleita

Matkan varrella asuvilta ja lomailevilta Kalle toivoo yhteydenottoja ja matkavinkkejä. Ajokki Royalin lisäksi myös reportteri sekä Pikavuoron matkustajat ilahtuvat maanmiesten tapaamisesta ja kokemusten vaihtamisesta.

Ajokki Royalin kyytiin Kalle uskoo tuovansa nuoruuden intoa, positiivista energiaa ja hyvää huumorintajua.

– Matkalla tarvitaan tietysti kisakestävyyttä ja avointa mieltä, joita varmasti jokaiselta Ajokkiin hyppäävältä matkustajalta löytyy erilaisista persoonallisuuksista ja taustoista huolimatta.

Kallen mukana Rantapallon lukijat pääsevät näkemään Singaporen hulinan, Indonesian rannat ja Australian monimuotoiset maisemat. Mies tulee epäilemättä esittelemään blogiyleisölle myös kauan odottamansa pörröiset koalat.

– Edellisen pikavuororeportterin Teron saappaat ovat isot täytettäviksi, mutta suuria spektaakkeleita on luvassa, Kalle myhäilee.

Blogipäivitykset siirtyvät nyt Kallen käsiin ja Rantapallon toimitus jää seuraamaan valmisteluja innolla (ja ehkä vähän kateellisenakin) taustajoukkoihin!

Mukaan reissuun pääsee edelleen – muutamia paikkoja on vielä jäljellä sekä Aasian että Australian etapeille: Varaa paikkasi Pikavuorosta.

Lue lisää: Pikavuororeportteri Kalle

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Jenna Vehviläinen

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy