Kuusi yötä lähtöön on, laskin aivan itse

Edellisessä postauksessa kerroin, kuinka emme erinäisistä byrokraattisista syistä johtuen saaneet Kazakstanin viisumeita Pietarin konsulaatista. Vastoinkäymiset viisumien hankinnassa eivät suinkaan päättyneet siihen.

Nimittäin Kazakstanin maailmanlaajuinen viisumijärjestelmä simahti juuri, kun passimme oli lähetetty Riikaan lappujen hankintaa varten. Siis missään päin maailmaa ei saanut viisumeita Kazakstaniin, ei myöskään Riian suurlähetystöstä. Ilmeisesti kyse oli tietokoneviasta.

Viisumit kirjoitettiin lopulta käsin, mikä saattaa vielä saada paikallisen tullivirkailijan silmät kiilumaan onnesta. Passit ovat saapuneet kuriiripostina Helsinkiin, joten sekin asia on kunnossa, vaikka hieman turhan tiukille viisumeiden hankinta menikin. Helsinkiläinen matkatoimisto Lähialuematkat osoittautui lopulta korvaamattomaksi avuksi viisumien hankinnassa.

Bussikin saadaan huomenna huollosta. Polttoainejärjestelmän letkut ja suodattimet on vaihdettu, akut on uusittu ja alusta on käyty huolella läpi – nämä siis tiedän varmaksi, Vehon pojat on luultavasti viritelleet paljon muutakin iloksemme. Jani on jo poistanut bussista ylimääräisiä penkkejä ja muutenkin raivannut lisää tilaa sisälle.

Pari päivää sorvin ääressä, ja sitten mennään.

 1. Pistäkäähän paljon päivityksiä matkalta, kuviakin ois hieno nähdä ja jos vielä ennen lähtöä voisi saada kuvia bussista ja sen varustuksesta. Innolla odottelen miten teidän reissu sujuu. Mahtavalta reissulta kuullostaa. Pitäkää lippu korkealla!

 2. Hei kaikille, tässä odotellaan malttamattomana lähtöä. Tavarat alkaa olla kasassa ja viimeiset
  hankinnat vielä parin päivän aikana edessä.On tullut totuteltua istumiseen, sillä sitä me todella
  teemme. Toki aiomme myös liikkua jalkaisin ja nähdä paljon erilaista ympärillämme.
  Alkumatka on kovin luminen, joten nähtävät lienee enimmäkseen lumen alla. Toki maisemat ovat
  varmasti silti näkemisen arvoiset. Suuntaamme ensin kohti rajaa ja sitten kohti Pietaria. Ensimmäinen
  yö sitten Pietarin porteilla tulee olemaan varmasti kaikille meille helpotuksen huokaus, olemme
  vihdoin matkalla…
  Jatkuu matkalta, jos mahdollista…

 3. Aning,Crazy Gringo"s,Ao Nang Beach Resort & Alpo sanoo:

  Onnea ja huumoria matkaan Jesse ja muutkin matkaajat.Suuri seikkailu edessa,joka on ainutkertainen kokemus.Tapaamme Udon Thanissa ja kaikki tervetulleita matkan lopuksi Ao Nangiin,Krabille.

 4. Vaikuttaa tosi mahtavalle seikkailulle. Taitaa olla suurin ongelma huonot tiet. Niitä löytyy varmaan matkan aikana.

  Järjestättekö toisen matkan Bangkokista Suomeen, vai jääkö bussi lopullisesti Thaimaahan?

  Joka tapauksessa hyvää ja tapahtumarikasta matkaa kaikille matkalaisille. Seuraan mielenkiinnolla matkanne etenemistä. Pitäkää lippu korkealla.

 5. Heippa kaikki matkaajat! On tosi mielenkiintoista seurata matkaanne näin ”kuivilta”. Toivottavasti teillä riittää aikaa myös päivitellä blokia. Matka tulee varmaan olemaan ikimuistoinen kokemus ja saattaapa olla että siitä iskee ”krooninen tauti”….elämä on kuljettava ja kun kulkee saavuttaa.

  Kun tulette pohjois Thaimaaseen alkaa todella hyvät tiet, vuorisuutta riittää muutama sata km ennen tasaisuutta. Siellä on hyvä huristella. Urakka on mahtava, mutta vauhtihan se on joka uuvuttaa, rauhallisesti ehtii pitkälle.
  Varjelusta matkaanne, seuraan innolla täällä kotona ja mahdollissti jossain vaiheessa myös Thaimaassa. Sawadee!

 6. Onnea ja turvallista matkaa Jesse ja kaikki muut matkaajat. Pitkä urakka teillä edessä ja varmasti ikimuistoisin. Seuraamme matkan kulkua. Pitäkää lippu korkealla !!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy