Pikavuoron lähtöpaikka vaihtuu

Alkuperäisestä tiedosta poiketen Pikavuoro starttaa Ban Pongista perjantaina 11.11.2011. Uusi lähtöpaikka sijaitsee vajaan sadan kilometrin päässä Bangkokista.

Matkustajat voivat selvittää tiensä Ban Pongiin joko omin neuvoin tai Janin avittamana. Kuski operoi ennen lähtöä minibussilla ja kyyditsee kaikki matkustajat turvallisesti lähtöpaikalle. Nouto voidaan suorittaa kyyditettävän toiveiden mukaan esimerkiksi Suvarnabhumin lentokentältä tai Pattayalta.

Mikäli tarvitset kyytiä, ole yhteydessä Janiin (pikavuorobangkokiin (at) gmail.com tai +66899569042).

Torstaina 10.11.2011 pikavuorokipparin kyytiin voi hypätä Pattayalta (Maikan majatalo klo 7.00), josta kurvaillaan lentokentän (noin klo 9.00) kautta uudelle lähtöpaikalle.

– Näin saan vielä yhden lisäpäivän Ajokin fiksailuun ja torstaina ehdimme kaikki yhdessä viettää iltaa ja suunnitella tarkempaa reittiä Thaimaan pätkälle. Lisäksi Ban Pong on Pattayaa huokeampi, rauhallisempi ja viihtyisämpi kaupunki, jossa varmasti kaikki nauttivat olostaan, selventää kippari.

 1. Hyvä lähtöpaikka, koska tulvat eivät yllä sinne asti.
  Ainoa ongelma saattaa tulla nelostiellä (Phetkasem), joka on paikka paikoin ollut tulvan vallassa Tha Chin-joen ja lukuisien kanavien kohdilla, kun pohjoisemmassa olevat valtavat vesimassat päästetään/valuvat sitä kautta. Jos pohjoisemman tulvavallit pitävät (lue: elle paikalliset pura niitä) niin tie saattaa pysyä riittävän kuivana pikkubussille. Kannattaa selvittää mikä on tilanne ennen siihen suuntaan menoa, ettei tarvitse matkata snorkkelit päässä 😉 Turvallista ja kuivaa matkaa…. 🙂

 2. Olemme suhanneet Janin kanssa henkilöautolla lähes päivittäin Bangkokin, Pattayan, Suvarnabuhmin ja Ban Pongin välillä asioita hoitamassa ja matkustajia poimimassa eri suuntiin. Toissapäivästä lähtien olemme ajaneet Rachaburin ja miltei Samut Songkhramin kautta Bangkokin etelästä kiertäen Rama ysi tielle. Suoraan Nakhon Pathomin kautta Bangkokiin mennessä on jo tulvavesiä tiellä. Uskoisin, että pääsemme todella hyvin ja turvallisesti nelostietä alas Hua Hiniin ensi perjantaina.

  Nämä tulvan kierrot on yksi iso syy lähtöpaikan vaihtamiseen, ei tarvitse ajaa niin isoa lenkkiä Ajokilla ja tulvatilanteen mahdollisesti pahentuessa uskon, että pääsemme matkaan ajallaan täältä Ban Pongista. On sitä paitsi muutenkin huippupaikka viettää aikaa, todella aitoja ja ystävällisiä ihmisiä täällä.

  1. Jussi,

   Tilanteen muuttuvat päivä päivältä ja tunti tunnilta… Tulva ei ole vielä hallinnassa niillä kulmilla. Kannattaa ottaa tilanteesta selvää ennen kuin lähtee seikkailemaan siihen suuntaan… ihan vain varmuuden vuoksi.

   Nyt me odottelemme sydän kurkussa josko tulvavallit pitävät juuri sillä suunnalla. Jos eivät, niin evakkoon on lähdettävä tai muutettava asumaan veneeseen… Onneksi seuraava nousuvesi on vasta puolen kuun jälkeen. Siihen saakka voimme hengittää vapaasti…

   1. Jep, seurailemme tilannetta. Olemme käyneet päivittäin noutamassa porukkaa tänne pelipaikoille Janin kanssa. Toistaiseksi ei ole mitään hätää Pikavuoron reitillä ja uskon edelleen ettei tule olemaankaan ongelmia tien selvittämiseksi Hua Hiniin saakka lähtöpäivänä,

  2. Terve Jussi!

   Teillä ei taida olla vapaa-ajan ongelmia siellä? Tekemistä riittänee. Toimiiko se bussin ilmastointilaiteviritys muuten miten hyvin? Kiinnostaisi kovasti insinööriä…

 3. Morjesta TTö!

  Mukava kuulla taas pitkästä aikaa ja erinomaista, että lähdet taas reissuun mukaan.

  Emme ole vielä päässeet testaamaan ilmastoinnin lopullista tehoa, asennamme parasta aikaa bussiin väliseinää hiukan bussin puolivälin taakse. Tuo väliseinä tulee jakamaan sisätilan kahteen osaan, takaosaan tulee tuollainen perus huoneistojen siirrettävä ilmastointilaite (joka nyt sitten tietenkin kiinnitetään tukevasti matkan ajaksi) ja etuosaan taas pyrimme saamaan mahdollisimman tehokkaat tuulettimet ja kattoluukun sekä nyt jo toimivien puhaltimien kautta pyrimme saamaan ilmaa kiertämään riittävästi.

  Ilmoittelen heti kun väliseinä on paikallaan ja olemme päässeet testaamaan tuon Janin ostaman ilmastointilaitteen tehon, laskelmien mukaan sen pitäisi varsin hyvin jäähdyttää tuo puolikas bussista vilvoittelukelpoiseksi tilaksi. Itse viihdyn mieluummin ilmastoimattomassa tilassa, kunhan vain happea riittää tarpeeksi ja ilma kiertää. Nyt nekin seikat pitäisi olla aika hyvin propattuna.

  Viimeksihän tullessamme ei edes kattotuulettimet toimineet ja sen vuoksi oli niin ahdistavan kuumaa, toisekseen hieman viileämpi kausikin on juuri tuloillaan täällä marras – joulukuussa verrattuna siihen kevään kuuman kauden aikaiseen reissuun. Eli uskon kyllä matkustus mukavuuden olevan ihan jees näihin trooppisiinkin ilmastoihin jahka saamme asennutyöt valmiiksi täällä Ban Pongissa.

  Oikeassa olet, ei ole hetkeen ollut meillä vapaa-ajan ongelmia kyllä. Aika tiiviisti menty Ajokin ehdoilla hetken aikaa, varsinkin Jani on tehnyt jälleen suuren työn eri asioiden selvittelyssä ja auton paperihommissa. Ja tottakai Janin kaikki läheiset ja ystävät ovat antaneet jo tähän mennessä ison panoksensa hänen auttamisekseen. Vielä on pikkuisen puristettavaa ennen starttia, mutta aika lupaavalta näyttää tulvista ja muista vastoinkäymisistä huolimatta.

  1. Kas,
   teillähän on varsinainen rakennusprojekti meneillään siellä. Tuleeko Ajokkiin kaksi luokkaa, ykkönen ja kakkonen? Kumpihan sitten lienee kumpi, hmm… Kaksi osastoa lienee sinänsä hyvä idea, halutessaan matkustajat voivat valita mieleisensä tilanteen mukaan. Jatkuva ilmastointi taitaa sitäpaitsi helposti altistaa vilustumisellekin, olettaen, että bussin ja ulkolämpötilan ero on hurja, kuten tullee tilanne monesti matkalla olemaan. Ellei sitten koko ajan pois lukien yöt aavikolla.

   Tosiaan, ihan alusta en ehdi reissuun mukaan eli Thaimaan osuus sekä pohjoinen Malesia jää minulta väliin. Menneellä viikolla sain tosin ostettua lentoliput Malesiaan. Näillä näkymin olen Kuala Lumpurissa aamupäivällä 14.12. Täytyy yrittää yhyttää teidät sitten sieltä.

   1. Joo, se on aina kakkosluokka jossa viihdepäällikkö on sähläämässä. 😀

    Oletko kuullut, että Pökellä on nyt ihan virallisestikin sitten velvollisuus tehdä videoraportteja matkan varrelta? Hän tuntui olevan aika tohkeissaan hommastaan. Täällä rupeaakin sitten jo suurin osa matkustajista olemaan paikan päällä Ban Pongissa. Todella mukavan tuntuisen ryhmän Jani on jälleen saanut kokoon, odotan jo innolla loppujenkin saapumista ja heihin tutustumista. Sekä tietenkin matkaan pääsyä, rupeaa jo täällä pikku paikkakunnalla olemaan varsin tutut nurkat.

    Nähdään TTö Kuala Lumpurissa ensi kuussa. Avaan itse ainakin paikallisen Malesian liittymän, josta meitä tavoittaa sitten parhaiten.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy