Rosoinen Belfast, Pohjois-Irlanti

 

Pohjois-Irlannilla on varsin värikäs ja mielenkiintoinen historia. 1968 alkoi katolisten kansalaisoikeusliikehdintä, joka johti levottomuuksiin, murhiin ja pommi-iskuihin. Levottomuudet jatkuivat aina 1998 asti kunnes syntyi pitkänperjantain sopimus. Kaupunkiin on vasta sen jälkeen investoitu rahaa ja sitä on kehitetty uudelleen – tästä ei siis ole paljoa aikaa.

IMG_0975
Kaupungin vilinää. Taustalla kaupungintalo.
2016-11-13 13.13.31
Hop On Hop Off -bussi. Itse näitä kauheasti ole suosinut, mutta kieltämättä hyvinkin toimiva ja nopea tapa tutustua nähtävyyksiin.

Osa meistä aloitti Belfastin kaupunkikierroksen Hop On Hop Off -bussilla, jonka aikana tutustuttiin Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin, kortteleihin, laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin Titanic-alus. Kierroksen aikana käytiin myös Laganside rannassa ja tutustuttiin Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta.

2016-11-13 13.13.10
Kova äijä, Nelson Mandela.

Kuvia muureilta.

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen avattiin Belfastiin, keskelle kaupunkia maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu. Tarinaa neitsytmatkasta ja traagisesta uppoamisesta.

Pikavuoron Leena Titanic -museossa.
Pikavuoron Leena, Titanic -museossa.

Titanic -näyttely sijaitsee kuudessa eri kerroksessa ja sisältää yhdeksän eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista.

2016-11-13 13.11.14

Belfast on hyvä paikka tehdä ostoksia, eurossa on voimaa. Irlantilaiset käyvätkin ahkerasti täällä ostoksilla. Lehdestä luin kuinka punta on saanut irlantilaiset liikkeelle. Esimerkiksi elektroniikassa; ”riippuen ja roikkuen” mallista Iphone -puhelimet ovat noin 80e-150e edullisempia kuin Suomessa ja Irlannissa. Applen tietokoneen löysin noin 300e edullisemmin. Helppo ja nopea tehdä ostoksia – i like. Suurin osa myymälöistä sijoittuu pääkadun varrelle.

Pääkadulta löytyy useita merkkiliikkeitä niin kuin myös ruoka- ja tavaramarkkinoita sekä tunnetuimmat kauppakeskukset Victoria Square ja Castlecourt  kaikki ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

IMG_1236

 

dsdsds
Victoria Square -ostokeskus.

Seuraavana päivänä keskustassa, hotellimme kadulla tapahtui puukoitus keskellä kirkasta päivää. Kaupunki tuntui välillä muutenkin levottomalta, varsinkin iltaisin. Ainahan isoista kaupungeista löytyy sekoilijoita, mutta näytti siltä että normaalia enemmän ihmiset olivat eksyksissä.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy