Salon tori vapunpäivänä 2015 kello 18

 

Pe 1.5.2015, Salo (FI)

Jopas oli. Pikavuoro on päättynyt, kai. Ajokki Royal saapui Salon torille tasan kuudelta ja matkalaisia sekä pikavuorokippari Lainetta oli vastassa hämmentävä ihmisjoukko, siis suuri sellainen. Torvisoittokunta soitti ja bussin oven eteen levitettiin punainen matto. Kukaan meistä ei kaiketi osannut odottaa ihan tällaista karnevaalia ja kansanjuhlaa.

Ihmisiä halattiin ja tervehdittiin, moni jo vuosia blogeja kommentoinut sai kasvot. Hämmentävää. Vanhoja pikavuorolaisiakin oli vastassa enemmän kuin Salon torin lavalle meinasi mahtua. Shampanjat avattiin ja kippari Laine kasteltiin autourheilutyyliin kuohujuomalla (Mangnumpullosta kiitos Eckerö Linesille). Laine piti puheen ja puheenvuoron lavalla saivat myös monet vanhat pikavuorolaiset. Kyyneliäkin taidettiin silmistä pyyhkiä. Aikamoista.

Miltä nyt sitten tuntuu? Itse en osaa kysymykseen vastata, sillä pelkästään viimeinen etappi Etelä-Afrikasta Suomeen on ollut aikamoinen rupeama. Asia vaatii enemmän prosessointia ja pohdiskelua. Kaikille torilla olleille kuitenkin suuri kiitos kaikkien pikavuorolaisten puolesta. Tähän homma oli hyvä päättää. Hyvää settiä.

Niin, ja entäs sitten Pikavuoro. Onko se nyt päättynyt, Salon torille ja lopullisesti? Periaatteessa…

 

150501-10
Kippari Laine ja magnumpullo.

 

150501-11
Salon tori, Ajokki ja paljon ihmisiä.

 

150501-12
Kippari kastellaan.

 

150501-14
Pikavuorolaiset ja Jani lavalla.

 

 

 1. Pitihän se käydä katsomassa upea tilaisuus tuon jälkeenhän tulee ikävä kaikkia tai ainakin melkein kaikkia mukana olleita
  Olin aikoinaan valmis lähtemään mukaan silloin tietenkin vain Bangokiiin ja sitten auto jätettäis sinne mutta toisin kävi
  Minä sairastuin paria kuukautta ennen ensimmäistä starttia joten matka jäi mutta joka pisteen jonka GBS on piirtänyt olen tutkinut ja asetellut Gookle earhtiin nuppineulan ja tekstin viereen joten mukana ollut virtuaalisesti Uskomaton tarina kaiken kaikkiaan sydän syrjällään monesti ja kaveritkin jo sanovat että eikö se linjuri mene edes rikki että lopettaisin tarinan kertomisen
  NYT sitä voi ainakin vähentää
  Kaikkea hyvää jatkossa ja yhtä päättäväisesti sen naisen kanssa niin elämä hymyilee tarkoitan Jania

 2. Salossa on nykyään niin vähän ilonaiheita.
  Olipa hienoa seurata ainutkertaista pikavuoron paluuta.

  Kuski sai monelta kehuja ja varmaan ansaitusti.
  Kaikkea hyvää tempauksessa mukana olleille!

 3. Onnittelut kotiin paluusta. Olen alusta asti seurannut Ajokkia, ihan huikeeta. Kotisohvalta seuraten on tuntunut kun olisi ollut mukana. Kiitos!!
  Olisi mielenkiintoista lukea kipparin loppuraportti, miltä tuntui ja tuntuu.

 4. Hieno idea, hieno reissu, hieno toteutus, hienot raportit. Kiitokset toteuttajille ja reporttereille! Oli mukavaa seurata alusta loppuun. Tarinoista voisi työstää vaikkapa kirjan (Rantapallo vink vink).

  Ja pitkän kesäloman jälkeen Pikavuoro vol. 2:n suunnittelu käyntiin. 🙂

 5. Kiitoksia kaikille seuraajille ja torilla mukana olleille. Oli tosiaan melkoinen vastaanotto meille järjestetty!

  Ja aika kummallista, että Ajokki lopulta saatiin takaisin Saloon. Käsitykseni mukaan jossain vaiheesssa SAlon tilausmatkoissa oli vallalla kanta, että ”älä ainakaan tänne takaisin sitä tuo.”

  Ennustaminen on aina vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden, kuten joku viisas joskus sanoi. Siispä mitään ei kai kukaan jatkosta pysty lupaamaan. Itse tosin vain ja ainoastaan omasta puolestani pystynen sanomaan, etteivät reissuni taida tähän loppua.

  ”Periaatteessa” on muuten Pikavuoron sisäpiirivitsi, joka tarkoittaa oikeastaan ”ei”. Tälla lailla vaikka:

  – Onko se reitti täysin selvä?
  – Periaatteessa…

  (Eli toisin sanoen kaikkea muuta kuin selvä).

 6. Onnittelut Pikavuorolle! On ollut mukava seurata blokianne näiden vuosien aikana. Upeita kuvia ja hyviä raportteja, jotka ovat välittäneet tunnelmia tien päältä. Olen seurannut blokia jopa omien reissujeni ohessa Intiasta, Kiinasta ja USA:sta käsin. Kiitoksia!!!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy