Se on siinä eikä miniän taskussa

Oloni on tällä hetkellä samaan aikaan helpottunut, onnellinen ja hämmentynyt.

Bussi rullasi noin kello 16.00 paikallista aikaa Thaimaan ja Laosin väliseltä raja-alueelta Thaimaan kuningaskunnan maaperälle. Se on siinä: kaikki rajat on ylitetty, bussi on virallisesti ja laillisesti viimeisessä Pikavuoron maassa.

Lähdimme Vientianesta rajaa kohti heti, kun saimme passit viisumeineen takaisin Thaimaan suurlähetystöstä hieman 13.00 jälkeen. Raja-asema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Laosin puoli oli nopea toimitus: leimat passiin ja bussi läpi pienen paperinpyörittelyn jälkeen. Myös Thaimaan rajalla passintarkastus oli aasialaisen nopea toimitus. Linja-auton kanssa kesti pidempään, kun Jani selvitteli papereita tullimiesten kanssa. Kaikki tarvittava löytyi alle tunnissa, ja Ajokki sai luvan rullata renkaansa matkan viimeiseen uuteen maahan.

Kun näin Janin kipuavan hymyssä suin Ajokin rattiin ja ajovalojen syttyvän, oli mahdotonta pidätellä hymyä.

Keräilen vielä määräänpään saavuttamisen tunnelmia paremmin paperille, mutta voitte varmasti kuvitella, miten hieno tunne tällä hetkellä velloo sisuskaluissa. Mahdottomasti tehtiin mahdollista. Bussi on todella kulkenut maata pitkin Suomesta Thaimaahan. Eihän tässä koko jutussa ole järjen hiventäkään.

Saavuimme hetki sitten eli 23.00 paikallista aikaa Khon Kaeniin, missä vietämme parisen yötä. Sunnuntaipäivän aikana ajetaan viimein sinne Bangkokiin.

Vielä kun passinsa kadottanut ja muut perässä tulevat matkustajat saavat bussin kiinni, niin homma alkaa olla paketissa. Pitkäkyntisten uhriksi joutunut seikkailija on paperisodan ja aasilaisen byrokratian kovasta yrityksestä huolimatta Thaimaan puolella, mutta joutuu sattuneista syistä menemään suoraan Bangkokiin selvittelemään passiasiaa. Hän siis ehtinee kaupunkiin ennen meitä, mutta siellähän sitten nähdään.

Pikavuoron virallinen lopetus on Bangkokissa Suomen suurlähetystön yhteydessä maanantaina 7.3. alkaen kello 13.00 (InterContinental Hotel ja Gaysorn Shopping Centerin välissä).  Jos olet Bangkokissa tai Thaimaassa ylipäätään, tule morjenstamaan. Paikalla on niin bussi kuin suurin osa matkustajistakin.

Nyt aion nauttia hetken voitontunteesta, vaikka lopullinen finaali on vielä edessä.  Hotellin yhteys on niin pätkivä ja hidas, etten nyt saa kuvia ladattua, mutta laitetaan ne myöhemmin.

1960-luvulla amerikkalaista jalkapallojoukkuetta Green Day Packersia menestyksekkäästi valmentanut Vince Lombardi sanoi: ”Saavuttaisimme paljon enemmän asioita, jos emme pitäisi niitä mahdottomina.”

Voisiko sitä enää paremmin sano?

 1. On se mukava kuuulla että pikavuoro saapunut meikäläisen toiseen kotikaupunkiin. Olisi mukava olla ottamassa teitä vastaan. Elokuun alussa pääsee sitten taas kämpillä käymään 2-3 viikoksi.

  Tero kirjoitti:
  ”Hotellin yhteys on niin pätkivä ja hidas, etten nyt saa kuvia ladattua, mutta laitetaan ne myöhemmin.”

  Jos on kuvat muistitikulla niin ota muistitikku huomenna kaupungille mukaan. Jos suuntaatte Pullman Rajo Orchdit hotellin suunntaan (Khon Kaenin korkein hotelli ja maamerkki) niin sen välittömästä läheisyydestä löytyy ulkomaalaisten vetämiä baareja myös yksi suomalaisvetoinen(MyBar), useimmissa niissä on Wifi ja osassa tietokoneet asiakkaiden käytössä.

  Tässä vielä linkki Khon Kaen foorumiin
  http://www.khonkaen.com/english/forum/

 2. Onnittelut koko porukalle! Voitte uskoa että voitonriemu on suurta myös täällä jään ja lumen keskellä. Mikäs auto se mainostikaan että maailma tarvitsee esikuvia. Pikavuoron tempaus oli just sellainen!
  (Ja tais olla oikean merkkinen autokin…)

  Toivottavasti suurlähetystö hoitelee passiasian nopeasti että passitonkin maratoonari pääsee mukaan bussiin kun se ajaa Bangkokiin.

 3. No olettehan hulluja,mut olisin halunnut olla yksi teistä.ONNEA teille, on varmaan upea tunne loppusuoralla. Kiitos kerronnasta ,olin hengessä mukana koko ajan ja tietenkin loppuun asti. Lennu.

 4. Olen seurannut alusta asti joka päivä teidän upeaa matkaanne. Mitä seuraamista mahdan keksiä nyt kun teidän reissunne kohta loppuu? Onko tiedossa jossain jonkun matkalaisen blogi, joka jatkuisi sitten kun tienne Bangkokissa eroavat? Joka tapauksessa kiitos siitä, että olen saanut nojatuolimatkata kanssanne!

 5. Onneksi olkoon! Täytyy sanoa, että ihan liikuttui täällä seurattua päivittäin blogianne ja matkaanne. On ne suojelusenkelitkin olemassa, mitä vain olisi voinut sattua, mutta näin turvallisesti perille! Uskomatonta!

  Toivottavasti Suomi ja Suomen media ymmärtäisi tämän valtavan hienon ja tapahtumarikkaan matkan arvon ja antaisi palstatilaa. Ei sitä joka HKL:n tai Koiviston linjavaunu moiseen pysty. Onneksi olkoon!

 6. Maailmassa on vain 15 ihmistä jotka ovat matkanneet linja-autolla Suomesta Thaimaahan. Onnittelut rutistuksesta. Rajoitetulla liikuntakyvyllä varustettuna olen elänyt hengessä mukananne. Väliin peläten, vuoroin iloiten puolestanne.
  Olisi tietenkin mukava seurata bussin liikkeitä edelleenkin. Ja olisihan se mukava jos porukkaa löytyisi takaisinpäin. Ehkä vielä joitakin paikkoja jäi katsomatta. Malja menestyksellenne!

  1. Nimenomaan, kun ei pienetkään meistä. Day ja bay, sinne ja tonne, Pikavuoro on Thaimaassa ja edes pienet kirotusvirheet eivät enää hidasta matkaa.

   Harmi että Lasse on Suomessa, olisi ollut mainiota morottaa yhtä blogin aktiivisimmista seuraajista silmästä silmään. Ehkä vielä joskus. Kiitos Lasse klubi- ja muistakin vinkeistä matkan varrella. Kaikki on luettu tarkkaan, vaikka kaikkiin en ole kommentoinutkaan. Loistava meininki ollut alusta lähtien!

   -t

 7. Tervetuloa Thaimaahan. Harmi, etten pääse hurraamaan teille. Teillä on ollut upea matka!Tervetuloa maaliskuun lopulla ChiangMaihin. Ilmoittelettehan ajan ja paikan.

 8. Tero ei kiittämistä ilo ihan täällä päässä. Tässä mennyt pitkä talvi mukavasti blogia seuraillessa ja kommentoidessa. Kevät tuli vastaan niin että ei huomannutkaan. Olisi tosiaan mukava tavata joskus vaikka Thaimaan kamaralla. Itse tässä suunnittelen kesäksi moottoripyöräturneeta Pohjois-Thaimaahan, Koilis-Thaimaan ja Khon Kaenin reissua.

  Moottoripyörät vuokrataan Chiang Maista.

  Ps. Jos tänään käy aika pitkäksi päivällä tai alkuillasta niin suunnatkaa keskustan Bung Kaen Nakhon- järven rannalle. Mukavia ja tunnelmallisia ravintoloita ja paikallista elämää. Päivällä voi ajella vaikka polkuveneellä ja illalla syödä pitkän kaavan mukaan.

  Tässä vielä vähän Khon Kaen infoa.

  Welcome Khon Kaen, Thailand
  http://www.khonkaen.com/default.asp

 9. LOistavaaa! te ootte tehnyt sen eli päässeet turvallisesti määränpäähän.
  On ollut ilo seurata teidän matkaa, ja mielellään jatkossakin seuraisin.
  Oikein hupaisaa loppureissua teille kaikille 🙂

 10. Oho.. reissuhan on melkein tiensä päässä, onnittelut!

  Ja vielä suuremmat onnittelut ”Kaitsulle” syntymäpäivänään! Perässä tullaan, kiinni ei saada. 😉

 11. bangkokissa kannattaa järjestää paikalliset tv-kanavat tekemään juttua tästä matkasta kun retkue saapuu bangkokiin.
  tässä olis bangkokin suomen suurlähetystöllä näytön paikka, saisi suomi näkyvyyttä ja positiivisti huomiota.

  1. Suurlähetysto on kutsunut Thaimaalaiset päämediat paikalle. Mahdotonta arvioida, miten lehdet ja tv-kanavat innostuvat jutusta, mutta uskoisin, että jotain mediaa on paikalla. Kymppiuutisten loppukevennykseen.

   -t

   1. Jäin vähän pohtimaan, mitä siinä siiten lopulta kävi suomalaisen kuljettajan ajo-oikeudesta Thaimaassa? Aikaisemmin kovasti sitä ihmeteltiin annettiin ohjeita epäiltiin. Olisi kiva kuulla selitys,kuka nyt sitä loppujen lopuksi ajaa BBK:iin ja oliko tieto jotain vanhaa ettei Jani olisi saanut suomalaisena ajaa linja-autoa siellä? Heitätkö meille tietoa?

    1. Toivottavasti järjestelyistä kuullaan vielä lisätietoja pikavuorolaisilta. Perjantaina Salon Tilausmatkat kirjoitti näin:

     Salon Tilausmatkat Oy 4.3.2011 at 11.30 #

     Hei!

     Janilta juuri tulleen soiton mukaan bussi on nyt vihdoin Thaimaassa. Jani ajelee siellä suomalaisella ajokortillaan.

     -Tomi Laine

 12. ONNEA! Pessimismi meinasi nostaa päätään täälä viimeistä rajanylitystä odotellessa, pelkäsin puolestanne, että viimeisellä byrokratian keskittymällä tulisi hankaluuksia, mutta onneksi ei.

  Haikealta tuntuu, kevät on oikeasti tullut paljon vähemmän kituen kuin yleensä, ollut ylimääräistä päivittäistä sisältöä elämässä teidän matkan etenemistä seuratessa.

  Onneksi kesä tulee tännekkin, tuokaa jokainen koneellinen lämmintä ilmaa tullessanne tänne kylmyyteen, josko se nopeuttaisi kesän tuloa edes vähäsen. Mitä ihmettä esi-isät ovat ajatelleet kun tänne pimeään pohjolaan asumaan asettuivat?????

  Rentoutukaa huolista vapaana reissun loppu, enää ei voi matka keskeytyä mihinkään ylipääsemättömään. TE TEITTE SEN! Jäätte meidän monien mukanaeläjien historiankirjoihin!

 13. Tervetuloa Thaimaahan viellä kerran!

  Nähtiinkin jo tuolla Udonin carrefourin pihalla perjantai-iltana 🙂 Todella mukava on ollut seurata teidän matkan kulkua 😉
  Mukava kuulla että tämä rajalle jäänyt kaverikin sai asiat järjestymään ja pääsi perille!

  Tervetuloa Udoniin myös uudelleen!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy