Sinä päätät – räätälöi reissusi resurssien mukaan

Pikavuorolaisia Australian rantahietikolla
Kesäisiä tunnelmia Australiassa

Suomen kesä on kukkeimmillaan! Siksipä on syytä kääntää katse jo tulevaan syystalveen.

Ensimmäisen adventtisunnuntain jälkimainingeissa Pikavuoro nimittäin pamauttaa liikkeelle Bangkokin kuhisevasta muurahaispesästä kohti pohjoista. Muutama viikko sitten lähtöä pohjustettiin infotilaisuuden merkeissä Salossa.

Edellisessä postauksessa paneuduttiin erilaisiin etappivaihtoehtoihin. Tällä kertaa keskitytään pikavuoroilun muihin kulueriin, jotka nousivat puheeksi myös kippari Laineen johtamassa juttutuokiossa.

Kaikille lienee jo selvää, ettei Pikavuoro maailman ympäri ole valmismatka, vaan reissun hintaan sisältyvät ainoastaan bussikuljetukset pisteestä toiseen. Yöpymis-, ruokailu- ja aktiviteettijärjestelyt kustannuksineen jäävät matkalaisten itsensä hoidettaviksi.

Fullerton Hotel Singaporessa
Fullerton Hotel Singaporessa: kallis

Rahaa siis menee. Se on varma.

Omilla valinnoillaan reissun kokonaissummaan voi silti vaikuttaa paljon. Pikavuorobussin täräyttäessä uuden kaupungin keskustaan omalle kukkarolle ja mielentilalle sopiva majapaikka löytyy varmasti, kunhan on vain valmis näkemään vähän vaivaa.

Aasian huokeilla asumismarkkinoilla kävin itse läpi kaiken muutaman euron koirankopeista aina muutaman kympin kustantaneisiin, lämpimällä suihkulla ja ilmastoinnilla varustettuihin hotelleihin. Ausseissa tutuiksi tulivat ylihintaisten hostellien natisevat kerrossängyt, telttapatja sekä bussinpenkki – toisaalta taas vaihtelun vuoksi hulppeat huoneistohotellitkin.

Guesthouse Hua Hinissä
21 Guesthouse Hua Hinissä: halpa

Kaiken kaikkiaan lohduttavinta pikavuoroilussa on silti se, että vertaistukea löytyy bussilastillisen verran. Seuraa saa aina, oli tavoitteena sitten hotellin puhtaan valkoiset lakanat tai majatalon kivenkova patja.

Sama pätee myös ruokailuun ja harrasteisiin. Kun parissa pysähdyspaikassa tyytyy mussuttamaan luista kanariisiä, seuraavassa voi kaltaiseni budjettipikavuoroilijakin napata hyvällä omallatunnolla lautaselleen pihvin ja sen seuraksi oluen. Tai käydä vaikka sukeltamassa.

Ruokakoju Hua Hinin yömarkkinoilla
Katuruoka: halpa

Elämä on kuin onkin valintoja, myös pikavuorolaiselle.

Usein se vaikein tuppaa olemaan lähtöpäätöksen tekeminen. Kun suurin päätös on vihdoin tehty, helpottuvat asiat kummasti. Rahasta on turha sen enempää stressata. Jos pelimerkit riittävät lentoihin ja bussilippuun, loppumatkan pärjää kyllä.

Budjetista stressaavien tyhjätaskujen, siis kaltaisteni, kanssa haluan jakaa seuraavan mietelauseen:

– The best things in life are free. For everything else, there is Mastercard.

P.S. Seuraava pikavuoroinfo järjestetään Helsingissä heinäkuun aikana. Päivämäärä täsmentyy, kunhan kippari saa kalenterinsa vielä järjestykseen. Pysykää linjoilla!

  1. Ihana kirjotus ja i totally agree, for everything else there is Mastercard 😀 ..kyllä raha asiat sitten aina tien päällä selvii, ensin on kuitenkin lähdettävä 😉

    1. tuohan tuntuu menevan juuri kuin Janin touhut muutenkin,meinaan tuo video, toisaalta,tuskin loytyy bussia joka on yksin matkannut malesiasta autraliaan ja takaisin,bumerangina,mutta bumerankihan onkin australialainen vekotin,saksihyppya vaan ei saa sekoittaa hiilareita ja proteiinia samaan aikaan,ajokkihan on pian kuin lentava hollantilainen,matkailee pitkia aasiaa,mutta kukaan ei tieda missa ja koska,no,onneksi kiinasta ja koreasta voi vuokrata bussin korvikkeeksi

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy