Suvarnabhumi, meeting point, 5.12.2012 klo 12.30

Ajokki Royal alkaa olla elämänsä voimissa, kuten myös Jani Laine. Melakassa odotellaan saapuviksi vielä muutamia aikaisia lintuja, jotka ovat sopineet hyppäävänsä bussin kyytiin heti korjaamolta saakka ja sitten päästäänkin jo liikkeelle kohti reissun virallista lähtöpaikkaa, Bangkokia.

Reissu ollaan siis jossain määrin saatu jo käyntiin, ja Malesiassa jo seikkailevia matkalaisia on myös koeteltu ensimmäisillä vastoinkäymisillä. Jonkin sortin pattitilanne tuli Janin tietoisuuteen hänen saatuaan puhelun tuntemattomasta numerosta. Soittajaksi selvisi eräs Melakassa ja lähisuduilla reissaava pikavuorolainen, jonka kortti oli yllättäen suljettu ja käteisvarat riittämättömiä bussilippuun takaisin korjaamolle. Puhelu katkesi Janin mukaan hieman kesken tilanteen selvittelyn puhelinta lainanneen henkilön todettua lainalimittinsä tulleen vastaan.

Olemmeko hukanneet yhden reissulaisen jo ennen matkan alkua? Toivottavasti emme, mutta tarinan (onnellinen) loppu ei ole ainakaan vielä kulkeutunut korviini.

Sitten lupaamani informatiivinen osuus:

Bangkokista matkansa starttaavien pikavuorolaisten lähtöpaikaksi on muutettu Suvarnabhumin lentokentän meeting point, joka pitäisi löytyä kentän toisesta kerroksesta. Meeting pointille olisi löydettävä 5.12.2012 klo 12.30. Aika ja paikka eivät ole tuulesta temmattuja, vaan osa kuskimme tarkkaan harkittua ja mahdollisimman jouhevasti soljuvaa lähtösuunnitelmaa. Lähtöpäivä on juhlava hetki seikkailun aloittaville, mutta kyseinen päivä on myös Thaimaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejn syntymäpäivä. Tämä voi kuulemma varsinkin Bangkokin keskustan alueella tarkoittaa yllättäviä ruuhkia ja katujen sulkemisia, jotka voidaan välttää siirtämällä lähtö keskustan ulkopuolelle.

Ensimmäinen oikea ajoetappimme tulee suunnitelman mukaan olemaan Bangkokista Rayongiin, jonne pääsemme varmastikin sukkelasti muutamissa tunneissa. Ajokille on katsottu hyvä yöpaikka seuraaviksi kahdeksi yöksi Caza V1 nimisestä hotellista. Hotelli on valittu Ajokki Royalin ehdoilla ja matkalaisilla onkin mahdollisuus varata oma yöpymisensä täten jo etukäteen samasta paikasta. Jani Laine on suunnitellut kyyditsevänsä Koh Sametille venereissulle kiinnostuneita lähtijöitä satamaan seuraavana aamuna ja on tarjoutunut hakemaan päiväretkeläiset illan päätteeksi takaisin hotellille. Itse harkitsen yöpymistä saarella ja paluuta mantereelle vasta seuraavana päivänä matkan jatkuessa.

Koh Changin saarelle ja Kambodzaan on tullut kutsuja suomalaisvetoisiin majapaikkoihin, joten hätähousujen kannatta hyvien tarjousten nimissä malttaa mielensä hotellien suhteen ja kuulla kuskimme ehdotukset näiden paikkojen majoituksista, mutta niistä lisää lähempänä.

Toivottavasti kaikki saadaan loppujen lopuksi joulukuussa meeting pointille ja matka käyntiin. Oma seikkaluni alkaa 25.11.2012 Helsinki-Vantaalta ja kulkee yhdellä välilaskulla Pekingin kautta Bangkokiin.

 

  1. Nauti Thaimaasta

    Nauti Thaimaasta, nidottu pehmeäkantinen-kirja on uudenlainen Thaimaa-opas suomalaiselle pakettimatkailijalle! Kirjassa on tarpeelliset tiedot Thaimaasta kätevästi aakkosjärjestyksessä. Perustietojen lisäksi se sisältää kymmeniä Hyvä tietää -vihjeitä, joiden avulla lomasta saa enemmän irti. Helppolukuinen kirja kertoo tärkeimmät…

    http://www.bookplus.fi/kirjat/ardin,_annika/nauti_thaimaasta-4339590

    1. Kiitos suosituksesta. Kyseinen kirja itseasiassa on luettuna ja kuului Rantapallolta saamaani kirjanippuun. Kirja oli kyllä hauskasti, mutta myös näppärästi koottu.

  2. Onnea matkaan, Mirka! Toivottavasti löydätte kadonneen lampaan ja pääsette aloittamaan aikataulussa matkan kohti Koreaa . Jään innostuneena odottelemaan blogipäivityksiä reissun päältä! 🙂

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy