Törkeä varkaus – Pikavuoron peräkärry vietiin keskellä kirkasta päivää!

Tyhjä parkkipaikka
Parkkipaikka oli tyhjä

Tunnelma Surfers Paradisessa oli sähköinen, kun lähtö Sydneyyn odotti kulman takana. Liikkeelle ei kuitenkaan suunnitelmien mukaan päästy, sillä aivan lähtökuopissa huomattiin vuokrabussi Dingon peräkärryn kadonneen.

Ensi alkuun kukaan, kaikkein vähiten pikavuorokippari Jani Laine, ei ollut uskoa korviaan, kun pari peräkärryä pakkaamaan lähtenyttä pikavuorolaista ilmoitti vain muutama tunti aiemmin huoneistohotellin pihassa nähdyn kärryn olevan tipotiessään.

Lyhyiden vakuutteluiden jälkeen selvisi, ettei kyseessä todella ollut minkään sortin käytännön pila. Parkkipaikka, jolla kärry viimeiset neljä yötä ehti viettää, ammotti tyhjyyttään. Sen enempää muutamaa kerrosta ylempänä asustaneilla pikavuorolaisilla kuin vastaanottohenkilökunnallakaan ei ollut aavistustakaan peräkärryn kohtalosta.

Vyyhtiä purkaessa selvisi vielä, että vartiointifirman kameravalvonnasta kertova kyltti oli silkkaa bluffausta – videotaltiointia ei alueella nimittäin ole ollutkaan. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi poliisiasemalle siirtyminen, jossa rikosilmoitus saatiin pitkällisten paperitöiden myötä väännettyä.

Varkautta selvittelemässä
Selvittelypuuhia

– Monenlaisia paikkoja on matkan varrella tullut nähtyä, mutta tällaiseen ei olla aiemmin törmätty. Kaikkein vähiten sitä olisi odottanut hyvinkin länsimaisessa Australiassa, tokaisi Jani.

Peräkärryn menettämistä väheksymättä kaikkein harmittavinta koko sekamelskassa on yhden pikavuoromatkustajan matkatavaroiden häviäminen. Nohevasti pari tuntia ennen sovittua lähtöaikaa pakatut tavarat nimittäin vietiin kärryn mukana. Onneksi miehellä on edelleen tallessa tärkeimmät: passi, puhelin ja lompakko. Vaihtovaatteiden ja muiden välttämättömyyksien hankinta lienee kuitenkin seuraavana suunnitelmissa.

Peräkärry ja Dingo
Peräkärry ja Dingo Outbackissä

Periksi ei kuitenkaan anneta: viekas, katala ja keskellä kirkasta päivää toteutettu varkaus ei Pikavuoroa pysäytä. Tätä kirjoitellessa yön yli kestävä matka Sydneyyn on jo täydessä vauhdissa.

Käytännössä lähtemisen mahdollisti muutaman matkustajan jääminen Surfers Paradiseen pidemmäksi aikaa. Muutoin ei parikymmenpaikkaiseen pikkubussiin olisi onnistuttu sekä tarvaroita että matkustajia tunkemaan. Vaikka matkatovereille oli haikeaa vilkutella ikkunan läpi, oli silti jo aikakin päästä liikkeelle.

Dingon peräkärry
Dingo peräkärryineen Devils Marblesilla

Viimeisiä nimittäin jo viedään. Öisen ajon jälkeen jäljellä ovat enää siirtymät Sydneystä Canberraan ja Canberrasta Melbourneen. Nuokin siirtymät taitetaan suunnitellusti – kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.

Surfers Paradisessa ja lähistöllä liikkuvat: Pitäkää silmät auki Northern Territoryn rekisterissä olevan kärryn varalta!

Today Pikavuoro became a victim of a vicious crime. The trailer of our rental bus, Dingo, was stolen from the parking lot of our apartment complex in Surfers Paradise. Apparently, no one, not the passenger nor the receptionists, saw the crime that took place between 12 pm and 3 pm.

Besides the trailer, the luggage of one of the passengers was with the trailer, as well. Fortunately, the man had most of his valuables with him and can, thus, continue the trip. After all, even this kind of a theft will not get Pikavuoro down. In fact, we are cruising towards Sydney at the moment.

The case of the lost trailer is left in the hands of the police. Anyhow, our readers in Australia, especially in Surfers Paradise: keep your eyes open for the trailer!

 1. Voi eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

  Mä niin olen toivonut, että edes loppumatka menee ilman suurempia ongelmia – eikös vain, ei mennyt niinkuin Strömsössä. Meillä yleensä sanotaan että naapurit idästä ovat ottaneet lainaksi , siellä kaiketi maanmiehet ovat tarvinneet kärrylöitä.

  Voi kun saisitte asiat rullaamaan loppumatkan vielä jotenkuten, mutta seikkailuhenkeä teiltä ei ainakaan ole tämän reissun aikana puuttunut. Liekö hermoja lainkaan porukalla ?

  Aurinkoista matkan jatkoa, ja täälläkin muuten paistaa keväisesti aurinko siniseltä taivaalta,

  terv eija seppälä

 2. mitä katosi varkauden yhteydessä, oliko tavaroiden joukossa jotain todella arvokasta. Kertokaa, ihmeessä me teitä seuranneet ollaan tietysti pahoillaan tapahtuneesta, mutta toisaalta ihmetelen miksi kukaan uskalsi jättää tavaroitaan tollaiseen bussin ulkopuolella olevaan vaunuun.

 3. Kiitoksia tuesta!

  Nuo matkatavarat oli tosiaan pakattu kärryyn vain pariksi tunniksi ennen suunniteltua lähtöä, eihän kukaan omia arvotavaroitaan perävaunu säilöisi.

  Harmittava temppuhan tuo toki oli, mutta tästäkin noustaan!

  K

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy