Matka Azerbaidzanista Georgian kautta Armeniaan

Bakusta matka jatkui takaisin kohti Georgian rajaa ja sieltä edelleen Armeniaan. Ajosuunnitelma päästä Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin yhdellä ajolla oli taas vähintäänkin kunnianhimoinen. Pikavuoroilu ei kuitenkaan ole pelkkää bussin penkillä notkumista, joten piipahdettiin matkan varrella tutkailemassa nähtävyyksiä.

Ateshgahin tulitemppelissä palaa ikuinen tuli. Alueella on ollut aikoinaan kaasuesiintymiä, jotka ovat purkautuneet luonnon tulina. Nykyisin kaasu tulee valtion kaasuputkea pitkin, joka hieman rapisuttaa paikan romantiikkaa. Temppeli sijaitsee 30 km päässä Bakusta.
Väitetään, että toiveesi toteutuu, kun kierrät tulen neljä kertaa ympäri. Pitihän sitä kokeilla!

Georgian puolella pistäydyttiin viinitilalla lounaalle ja maistelemaan georgialaisia viinejä sekä chachaa. Viinit ovat hyviä (ainakin kuivat viinit, makeista en niin välitä) ”helposti juotavia” ja tähän on viinitilan pitäjän mukaan syykin: georgialaiset juovat niin paljon viiniä, että sen pitää ollakin helposti juotavaa.

Eihän se päivä riittänyt Jerevaniin asti, yö ja pimeä tuli vastaan. Vasta seuraavana päivänä tuli katsottua karttaa ja pysähdyttyä miettimään, että olikohan ajoreitti tarkoitettu edes ihan tavalliselle turistille. Tie puikkelehtii Armenian ja Azerbaidzanin rajan lähistöllä ja sivuaa Armenian puolella Azerbaidzanille kuuluvia alueita. Meillä ei epäilyttänyt matkan varrella mikään, kysyimme jopa poliisilta ajoreittiä Jerevaniin ja apua myös saimme. Ihmettelimme ainoastaan miten kaikki hotellit näyttivät olevan kiinni ja yöpaikkaa oli vaikea löytää…

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy